reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Copilot nyní přináší GPT-4 Turbo i do bezplatné verze

14.3.2024, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft Copilot nyní přináší GPT-4 Turbo i do bezplatné verze
Zatímco u většiny systémů založených na GPT si musíte za GPT-4 připlácet, v případě Copilota od Microsoftu máte GPT-4 zdarma. Ba co víc, nyní je zdarma dokonce už i v inovované verzi GPT-4 Turbo.
Oblíbený chatbot ChatGPT je ve své bezplatné verzi stále založen na starší verzi modelu GPT-3.5, přičemž nejnovější znalosti má z ledna 2022. Pokud chcete GPT-4, musíte si zaplatit předplatné Plus, což se týká i mnoha alternativních chatbotů založených na tomto modelu. Výjimkou je Microsoft Copilot, který přináší GPT-4 i neplatícím uživatelům (na desktopu i v mobilu).  Nyní se ale toto posouvá ještě dále. Mikhail Parakhin na sociální síti X (Twitter) totiž oznámil, že uživatelé bezplatné verze budou mít nově k dispozici ještě novější model GPT-4 Turbo. Platící uživatelé budou mít na výběr mezi novým a původním modelem.
 
Vypadá to, že spolu s tím přijde také posunutí data, po které má daný model znalosti, a to až na duben 2023. K dispozici by měl být v Kreativním a Přesném režimu. Spekuluje se o tom, že Microsoft se k tomuto kroku odhodlal proto, že se chystá GPT-4.5 Turbo, o němž se nedávno měla omylem objevit zmínka na blogu společnosti OpenAI (ten by se ale měl objevit nejdříve v létě, přičemž finální verze by měla být natrénována na datech do června 2024 - k uvedení tak musí dojít po tomto datu).
 
Ale zpět k GPT-4 Turbo. Tato verze by měla být rychlejší, přesnější a lepší v komplexních úlohách, lépe generovat zdrojové kódy, přinášet více "promyšlené" návrhy a podobně. Její kontextové okno bylo zvětšeno z 8 tisíc tokenů na 128 tisíc (GPT-4.5 Turbo by mělo mít dokonce 256 tisíc). Uživatelé plánu Pro ale budou stále mít více funkcí navíc jako např. Chatbot Builder pro vytváření specifických vlastních chatbotů.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama