Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft má designové kombo klávesnice a myši s Bluetooth

15.5.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft má designové kombo klávesnice a myši s Bluetooth
Microsoft ukázal své dvě nejnovější periferie, a to klávesnici a myš v kitu s označením Designer Bluetooth Desktop Keyboard and Mouse. Jedná se o vcelku jednoduše vypadající periferie s elegantním provedením.
Microsoft Designer Bluetooth Desktop Keyboard and Mouse je tedy kombo klávesnice a myši určené pro desktopové počítače, ale díky rozhraní Bluetooth je budeme moci připojit i k jiným zařízením, třeba k notebookům či tabletům. Hlavní výhoda je tedy zřejmá a tkví v použitém rozhraní, přičemž nevýhodou zase je, že budeme muset používat baterie. Konkrétně to jsou dvě AAA baterie, a to jak pro klávesnici, tak pro myš.



- klikněte pro zvětšení -


Klávesnice je velmi tenká, a tak mají klávesy velmi nízký zdvih a v podstatě jde o notebookovou klávesnici chiclet. Jednotlivé bloky kláves v ní nejsou vůbec nijak odděleny, takže je na jejím povrchu v podstatě jen jeden blok, což bude poněkud ztěžovat orientaci po hmatu. Při párování na klávesnici poblikává dioda v tlačítku Escape, která má také prodloužený tvar. Klávesu se zpětným lomítkem pak na svém místě musí trpět Enter, který tak zabírá jen jeden řádek, ale zato je poměrně dlouhý. Klávesy F jako obvykle slouží i pro nastavení zvuku či ovládání multimédií a pak tu jsou také funkce Search, Share, Devices a Settings pro Windows 8.

Myš má stejnou barvu jako klávesnice, tedy tmavě šedou až černou a také poměrně nízké tělo. To napovídá, že Microsoft myslel na to, aby tato sestava v zavazadlu nezabírala moc místa. Do její výbavy patří pouze dvě hlavní tlačítka a rolovací kolečko. Celý set můžeme pomocí Bluetooth spárovat se zařízeními se systémy Windows RT/8/8.1 (nebo staršími) a také s Androidem 4.4 a novějším nebo Mac OS X 10.10 a novějším. Rádiové rozhraní zde nenajdeme.

Designer Bluetooth Desktop Keyboard and Mouse přijde na bezmála sto dolarů.

Zdroj: Anandtech