reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft nabídne novou řadu vývojářských produktů

16.4.2010, Jan Vítek, aktualita
Microsoft nabídne novou řadu vývojářských produktů
Společnost Microsoft oznámila novou řadu vývojářských produktů pro snazší a rychlejší vytváření aplikací. Celosvětově tak byly představeny finální verze Visual Studia 2010 a platforem .NET Framework 4 a Silverlight 4 pro začátečníky i profesionály....
Společnost Microsoft oznámila novou řadu vývojářských produktů pro snazší a rychlejší vytváření aplikací. Celosvětově tak byly představeny finální verze Visual Studia 2010 a platforem .NET Framework 4 a Silverlight 4 pro začátečníky i profesionály.



Budou sloužit pro tvorbu různých typů aplikací s podporou OS Windows 7 a slíbena je integrace s nástroji Windows Azure a funkcemi serveru SharePoint. To má umožnit vývoj pro prostředí cloud computingu.

Visual Studio 2010 nově nabídne možnosti manuálního a automatického testování, nástroje pro zajištění kvality zdrojového kódu, automatické nalézání chyb a také prostředí pro podporu kreativity vývojářů. To vše s jednodušším ovládáním pro modelování, kódování i testování aplikací.

.NET Framework 4 zase bude podporovat průmyslové standardy a vysoce výkonné aplikace, které zahrnují paralelní programování, workflow a SOA. Silverlight 4 má pak s novými funkcemi usnadnit vývoj online i offline aplikací a také přes 60 preddefinovaných přizpůsobivých kontrol, které usnadní tvorbu interaktivních aplikací, podporu tisku, offline MP4 DRM, webových kamer a mikrofonů a možnost prohlížení ve všech hlavních webových prohlížečích.

Firma také uspořádá dvě konference - Microsoft Visual Studio 2010 se odehraje 20. dubna 2010 v hotelu Hilton Praha a je určena pro SW vývojáře i manažery a pak to bude Nové technologie Microsoft pro vývojáře, která proběhne 21. dubna 2010 v Národní technické knihovně a bude určenma pro vývojáře, studenty i webové designery.

Zdroj: TZ Microsoft
reklama