reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft odhalil svůj přehrávač Zune

15.9.2006, Jan Vítek, aktualita
Microsoft odhalil svůj přehrávač Zune
Ipody si již dle Microsoftu své místo na slunci užily a nyní je třeba je nahradit něčím vlastním. A tím má být Microsoft Zune, první multimediální přehrávač své třídy nabízející i Wi-Fi konektivitu. Microsoft doufá, že samotný název již...
Ipody si již dle Microsoftu své místo na slunci užily a nyní je třeba je nahradit něčím vlastním. A tím má být Microsoft Zune, první multimediální přehrávač své třídy nabízející i Wi-Fi konektivitu. Microsoft doufá, že samotný název již vytvoří renomovanou obchodní značku.


"Revoluce v digitálních zařízeních přehrávacících hudbu právě začíná. S přehrávačem Zune nepřinášíme pouze samotné přenosné zařízení, ale představujeme novou platformu, která přiblíží umělce jejich posluchačům, pomůže lidem najít novou hudbu a vytvářet nové společenské vztahy," prohlásil J Allard, viceprezident pro design a vývoj Microsoftu.


Přehrávač Zune vyrábí firma Toshiba ve třech barevných provedeních - bílém, černém a hnědém. Má 1,8" 30GB pevný disk, 3" LCD a integruje v sobě i FM tuner (schopný RDBS). Připojuje se samozřejmě přes USB 2.0 rozhraní a také Wi-Fi b/g. Se Zune se budeme moci připojit ke knihovnám médií, přehravačům svých přátel a vůbec k ostatním Zune. Budeme tak moci sdílet obsah disku, a to dvěma způsoby: jednak budeme moci kopírovat fotografie a volně šiřitelnou hudbu z jednoho zařízení na druhé a potom bude možné hudbu přímo streamovat s pomocí Wi-Fi, ale to bude také omezeno dle licence médií. V době vypuštění má být dle Microsoftu k dispozici asi milión různých písniček. Ty si budeme moci kupovat po jedné, nebo neomezeně za pevný poplatek, ale ceny zatím nejsou známy.

Zdroj: TGDaily
reklama