reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft OneDrive a Dropbox spojují síly

5.11.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft OneDrive a Dropbox spojují síly
Společnost Dropbox, jejíž služby lidé využívají pro online ukládání dat, oznámila partnerství s Microsoftem. Výsledkem bude integrace jejich služeb, čili Dropboxu s OneDrive, které tak budou moci lépe uspět v konkurenčním prostředí.
Dropbox je firmou, která nabídla jednu z prvních služeb poskytujících online prostor pro ukládání dat, což se dnes označuje za součást cloudových technologií. Nicméně Microsoft se svým OneDrive (dříve Skydrive) začal ještě o rok dříve, a to 1. srpna 2007, kdy jej představil jako Windows Live Folders. Dropbox se ale zakrátko stal velmi úspěšným a v roce 2012 byl druhou největší službou svého druhu, a to hned po Apple iCloud. Za sebou tak nechal Microsoft i Google, takže si od Steva Ballmera vysloužil i pochvalu, že jde o "pěkný malý startup". Dropbox se na druhou stranu chlubil, že poskytuje úložný prostor pro 35 miliard dokumentů, prezentací a jiných materiálů aplikací MS Office.





Firmy Microsoft a Dropbox, že vzájemně integrují své služby a mobilní aplikace. Na straně Microsoftu to bude tak, že mobilní aplikace Office pro iOS, Windows Phone a Android získají přímý přístup do Dropboxu, který se tak objeví jako alternativa vedle OneDrive. Aplikace Office také dostanou funkci pro zasílání souborů uložených v Dropboxu přes e-mail, a to jako příloha nebo jako odkaz.

Na straně Dropboxu se stane to, že aplikace Dropbox Mobile v sobě integruje Microsoft Office Mobile, což umožní přímo otevírat a prohlížet či editovat dokumenty aplikací Microsoft Word, Powerpoint a Excel, aniž by bylo nutné si stáhnout a nainstalovat Office 365 Mobile. Tyto nové funkce přijdou v rámci aktualizací v příštích týdnech.

Příští rok se ale spolupráce obou firem dále prohloubí a objeví se nové funkce pro Dropbox a Office Online. Dále bude vypuštěna aplikace Dropbox pro systém Windows Phone, která by měla přijít za několik měsíců. Satya Nadella, CEO firmy Microsoft, v tom vidí příležitost pro mobilní platformy své společnosti, které stále bojují proti daleko úspěšnějším platformám firmy Google a Apple. V případě Dropboxu jde o logické partnerství, neboť šlo vždy o službu, která byla spojena se systémy Windows. Google prosazuje svůj Google Drive a Apple má iCloud, takže Dropbox byl vždy jen alternativou a nyní se může dostat do popředí. Nicméně tato dohoda prý neznamená ukončení konkurenčního boje mezi Microsoftem a Dropboxem, však nejde o žádné spojení, jako spíše vzájemnou výpomoc.

Zdroj: Dailytech
reklama