reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft po 30 letech mění klávesnice, dostanou klávesu pro AI Copilot

5.1.2024, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft po 30 letech mění klávesnice, dostanou klávesu pro AI Copilot
Před téměř 30 lety Microsoft zavedl na naše klávesnice tlačítko Windows. Nyní po třech dekádách přichází s další změnou. Klávesnice dostanou novou klávesu pro umělou inteligenci Copilot, od níž si firma očividně hodně slibuje.
Umělá inteligence bere celý svět útokem a Microsoft natolik věří novým systémům a své AI Copilot, kterou můžete využívat např. v prohlížeči Bing, Microsoft 365 nebo mobilních aplikacích pro Android i iOS, že si po necelých třech dekádách od zavedení klávesy Windows na klávesnice připravil další změnu. Tentokrát půjde o klávesu Copilot pro vyvolávání jeho systému umělé inteligence. AI je v poslední době velkým tématem, na který reagují i výrobci hardwaru. Ti totiž do svých procesorů postupně zavádějí nové a lepší akcelerátory pro běh AI algoritmů a nejde jen o mobilní čipy Qualcomm a jeho konkurenci, ale i tradiční firmy jako Intel a AMD.
 
Klávesu Copilot budeme na nových počítačích nacházet vedle pravého Altu a bude to již velmi brzy. Měly by jí být vybaveny mnohé nové počítače s operačním systémem Windows 11, které se během následujících dní představí na veletrhu CES 2024. Po stisku klávesy by měl vyjet Copilot integrovaný do Windows 11, který pomůže s odpovídáním na dotazy. Není-li Copilot v konkrétní zemi zatím podporován, vyjede standardní vyhledávání ve Windows.
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama