Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft podstoupí reorganizaci

21.9.2005, Milan Šurkala, aktualita
Microsoft podstoupí reorganizaci
Softwarový gigant Microsoft oznámil, že projde reorganizací, která by jej měla učinit ještě schopnějším vůči konkurenci. Nyní se má společnost skládat ze tří hlavních divizí, které budou mít vždy vlastního prezidenta, to má umožnit lépe...
Softwarový gigant Microsoft oznámil, že projde reorganizací, která by jej měla učinit ještě schopnějším vůči konkurenci. Nyní se má společnost skládat ze tří hlavních divizí, které budou mít vždy vlastního prezidenta, to má umožnit lépe a rychleji reagovat na požadavky klientů.



Microsoft Platform Products & Services Division bude zodpovědná za operační systémy Windows a také za MSN, tedy internetové služby. To dává tušit, že internet a služby na něm poskytované se stanou ještě větší součástí operačního systému. Tuto divizi povedou pánové Kevin Johnson a Jim Allchin.

Microsoft Business Division bude kombinovat Information Worker (například Microsoft Office) a skupinu Microsoft Business Solutions, která má na starosti software pro velké organizace a podnikání. Divize bude řídit Jeff Raikes.

Microsoft Entertainment & Devices Division slučuje dnešní Home and Entertainment Division a Mobile and Embedded Devices Division. Už podle názvu je jasné, že funkce této divize bude v oblasti zábavy a mobilních zařízení. Povede ji Robbie Bach.

Zdroj: www.xbitlabs.com
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.