reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft představil bezdrátovou myš, klávesnici a další příslušenství Surface

1.10.2020, Jáchym Šlik, aktualita
Microsoft představil bezdrátovou myš, klávesnici a další příslušenství Surface
Microsoft dnes rozšířil svou nabídku periferií o pět novinek. Bluetooth Ergonomic Mouse zajistí pohodlné používání, zatímco klávesnici Designer Compact Keyboard lze připojit až ke třem zařízením zároveň a baterie vydrží dva roky.
Microsoft dnes podle očekávání představil novinky pod svou značkou Surface. Nezůstal ovšem pouze u cenově dostupného notebooku Surface Laptop Go a nových konfigurací pro Surface Pro X. Mezi nejnovějšími produkty nalezneme také několik periferií, které jsou určeny pro použití se zařízeními Surface i jinými počítači s Windows 10. Jako první si prohlédneme Microsoft Designer Compact Keyboard – bezdrátovou klávesnici s minimalistickým designem, která byla podle výrobce „optimalizována pro moderní produktivitu“.
 
 
Musíme uznat, že na pohled se jedná o opravdu elegantní kousek, který bude ozdobou každého pracovního stolu. Ideální může být pro použití s desktopy včetně mini PC a all-in-one PC, ale také notebooky či tablety. Malé rozměry navíc předurčují tuto klávesnici k častému cestování. S tvrzením Microsoftu týkajícího se produktivity ovšem zdaleka nebude souhlasit každý. Klávesnice sice vypadá pěkně a nezabere mnoho místa, ale ploché klávesy s nízkým zdvihem a absence numerického bloku nejsou zrovna atributy pro klávesnici vhodnou k dlouhému psaní.
 
 
Designer Compact Keyboard využívá k připojení Bluetooth a najednou umí komunikovat až se třemi zařízeními, mezi kterými může uživatel bez problémů přepínat. Komplikací by neměla být ani výdrž baterie, která údajně dosahuje až dvou let. Klávesnice bude dostupná ve dvou barevných variantách a zájemce vyjde na 70 dolarů, v přepočtu 1 600 Kč bez DPH. Ke klávesnici si můžete přikoupit Microsoft Number Pad, který využívá stejný design a také funguje přes Bluetooth. Numerickou klávesnici samozřejmě můžete používat i v kombinaci s notebookem nebo jiným zařízením. Cena byla stanovena na 30 dolarů, tedy necelých 700 Kč bez DPH.
 
 
Microsoft Bluetooth Ergonomic Mouse prozrazuje dva své hlavní trumfy již svým názvem. Zaprvé je to bezdrátové připojení přes Bluetooth a za druhé ergonomický design, který zahrnuje opěrku pro palec z měkčeného materiálu. Výrobce slibuje odolné provedení a také dvě přizpůsobitelná tlačítka. Bluetooth Ergonomic Mouse se dostane na pulty obchodů ve čtyřech barevných variantách a bude stát 50 dolarů, v přepočtu skoro 1 200 Kč bez DPH.
 
 
Druhá představená myš se jmenuje Microsoft Modern Mobile Mouse a na trhu je již od loňského roku. Tentokrát ovšem Microsoft přidal do nabídky pískovou barevnou variantu Sandstone (odpovídající stejné barvě notebooku Surfacea Laptop Go). Tato lehká a snadno přenosná myš, která komunikuje přes Bluetooth, stojí 30 dolarů (700 Kč).
 
 
A pětici novinek uzavírá Microsoft 4K Wireless Display Adapter, který umožňuje připojit Surface Laptop Go nebo jiný notebook k monitoru s až 4K rozlišením. Na jedné straně se nachází konektor USB Type-A, na druhé straně HDMI. Adaptér se v obchodech objeví s cenovkou 70 dolarů (1 600 Kč bez DPH).



reklama