reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Pro Intellimouse: připravena i pro hry

29.5.2019, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Pro Intellimouse: připravena i pro hry
Řadu Intellimouse od Microsoftu známe velice dobře už od úsvitu myší s optickými senzory. Vždy šlo ale primárně o kancelářské myši pro dlouhodobou práci, které byly ceněny pro svou odolnost. Pro Intellimouse ale bude mít i jiné zaměření. 
Microsoft v minulém roce po průtazích uvedl na trh novou Classic Intellimouse, která navázala na původní verzi z roku 1996 a nyní následuje model Pro Intellimouse, který má být vhodný nejen pro kancelářskou práci jako jeho předchůdci, ale také pro hraní. Microsoft dokonce mluví o nejlepší herní myši ve své třídě. 
 
 
Na první pohled je to opravdu myš, jejíž DNA patří do řad Intellimouse, takže pokud jde o herní účely, patřit bude spíše mezi myši pro akční tituly či zkrátka takové, v jejichž případě hráč nepotřebuje spousty programovatelných tlačítek. 
 
 
Jak je vidět na fotografii spodní části, Microsoft se zde věnoval především senzorové části myši, která je založena na PixArt PAW3389PRO-MS. Microsoft slibuje, že bude velice přesný a zaznamená ten nejmenší pohyb stejně jako ten nejrychlejší. To bylo podpořeno jedním číslem, a sice schopností sledovat pohyb rychlostí 10 metrů za sekundu. 
 
 
Na prvním snímku to také možná není úplně patrné, ale tato myš krom dvou hlavních tlačítek a kolečka nese také jako obvykle ještě dvě boční tlačítka pro palec. A že jde o model přizpůsobený tvaru pravé ruky, tato tlačítka jsou obě vlevo, ne po jednom po stranách. 
 
Lze také předpokládat, že Microsoft bude tuto myš propagovat i pro použití s konzolí Xbox, k níž má ostatně Pro Intellimouse svým designem celkem blízko. To platí ale spíše pro nahoře zobrazenou verzi Light Shadow, vedle níž tu bude i tmavší Dark Shadow. Poukázat můžeme také na kabel s pletenou izolací.
 
Rozhraní myši je klasické USB 2.0, z celkem pěti tlačítek budou nastavitelná tři (boční + stisk kolečka, ne však v systému Windows 10 S), dotazovací frekvence je až 1000 Hz a pak tu máme informace o rozměrech a hmotnosti: 132 x 69 x 43 mm a 140 g. 
 
Microsoft Pro Intellimouse přijde nejdříve na severoamerické trhy s cenou 60 USD a v Evropě bude k dostání od července. 
 
Zdroj: Hexus.net


reklama