reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
28.10.2022, Milan Šurkala, aktualita
Další společností, která zveřejnila své finanční výsledky za poslední čtvrtletí, je Microsoft. Ty byly v některých oblastech pozitivních, v některých negativní. Firmě se např. nedařilo v oblasti OEM licencí pro Windows, naopak cloud je tahounem.
shasler (318) | 31.10.202215:06
Prodeje Windows váznou nejen kvůli nižším prodejům samotného HW, ale díky novinkám, které uživatelům nesedí, a že jich není málo. Když pominu méně důležité grafické úpravy, tak jsou zde špatné jiné, důležitější problémy, např. neustále ­"rozbitý­" thread scheduler především vůči procesorům AMD, teď jsou nějaké problémy vůči GPU NVidia, atd. atd... Lidé nechtě mít problémy takového rázu a tak setrvávají více u Win10 než by museli. Mě osobně se např. nelíbí nový Průzkumník souborů, ze kterého zmizel adresářový strom a další...

Nově tomuto nepřidá ani zpráva, že Microsoft chce začít více protlačovat Windows v cloudu ­(Aby taky ne, když cloud roste a Win11 moc lidí nechce.­).

Odpovědět0  0
doriel (497) | 3.11.202211:22
Tak že to odpadne bylo jasné, trh není nafukovací a pokles ani není nijak závratný.
Mě se tam toho nelíbí víc, například kontextové menu, které nesmyslně předělali do více úrovní, nemožnost ovládat hlasitost na jedno kliknutí, ... Kvalita Windows je tak lehce spekulativní ­(hlavně tedy kvalita patchů, která leckdy velmi komplikuje život­), což mohlo zapříčinit odliv k Applu, kde všecko funguje na první dobrou. Osobně mě fakt nenaláká, když udělají nové ikonky a hladké rohy. Je pravda že nějaké funkcionality jsou užitečné ­(střihání videa­), ale těch je jak šafránu. Windows 11 jsou prostě desítky s jiným skinem a to není nic světoborného. Navíc když už desítky jakžtakž odladili tak přicházejí s ­"novou­" verzí, která je zase plná bugů.
Nebýt monopolu a setrvačnosti korporátu, už dávno by Windows dřeli bídu s nouzí, protože trh, jak vidno, funguje a lidi to berou v úvahu.

No a cloud? To je jednosměrka. Zajedete tam a už jen platíte měsíční poplatky, navíc pod příslibem bezpečnosti, což je přesný opak toho co děláte, když dáváte data na cloud. Data sice zazálohovaná, ale rozhodně né v bezpečí. Dostupnost závisí na poskytovateli služeb i na poskytovateli internetu. Najednou nejste samostatná on­-premise buňka, ale jste platícím zákazníkem. Dostáváte produkt­/službu, který je ­(jak se v současnosti zvykem­) stále ve vývoji a spousta funkcionalit je nejistá. Jak krásné je AD, které se nezměnilo 20 let a stále funguje. člověk by uvítal nějakou změnu ­(třeba možnost zvětšit si okénko vlastností objektu­), ale rád to obětuje, když ví, že to prostě funguje vždy!
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.