reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft radí: odinstalujte si patch MS14-045

18.8.2014, Jan Vítek, aktualita
Microsoft radí: odinstalujte si patch MS14-045
Pokud vás v posledních dnech trápí nestabilita systému Windows, pak na vině může být vadná záplata MS14-045, kterou Microsoft stáhnul z nabídky a doporučuje, ať si ji uživatelé ze systému odstraní.
Microsoft Download Centre tedy již aktualizaci MS14-045 neobsahuje, protože dle stížností uživatelů způsobovala nestabilitu systému, který se poroučel do tolik (ne)populární modré obrazovky BSOD. Dle serveru ComputerWorld si stěžovali především uživatelé systému Windows 7 x64, ovšem to může být způsobeno značným rozšířením tohoto systému. Problém se nevyhnul ani novějším Windows 8 či Windows 8.1. Postiženi jsou prý ti, kteří mají OpenType fonty nainstalovány v nestandardních složkách, přičemž informace o plné cestě a názvu souboru jsou obsaženy v registrech.





Pokud tedy v systému máte bezpečnostní záplatu pod označením 'Security Update for Microsoft Windows (KB2982791)', což najdete v historii aktualizací, raději si ji odinstalujte. Tuto možnost najdete v seznamu nainstalovaných aktualizací (Ovladací panely - Programy - Programy a funkce - Nainstalované aktualizace). Měla by být mezi posledními, protože byla společně s osmi jinými aktualizacemi zabezpečení vypuštěna minulé úterý. Měla za úkol opravit tři chyby včetně problému s fonty a také chyby v jádře systému Windows.

Nicméně pokud se chyba již projevila, systém se nejspíše dostane do soukolí neustálých pádů systému, z nichž není žádná jednoduchá cesta ven. Pak je třeba použít návod, který Microsoft zveřejnil na svých stránkách, což zahrnuje opravu systému z instalačního média, mazání souborů z příkazové řádky a opravu registrů.

Zdroj: Hexus.net
reklama