reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Store nabídne volnost při instalaci her, budou i modifikace

15.11.2021, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Store nabídne volnost při instalaci her, budou i modifikace
Microsoft se chystá nabídnout hráčům na své platformě více možností ohledně počítačových her, které si budeme moci nechat uložit do libovolné složky a ta bude odemknutá, což usnadní využití modifikací. 
Jedná se tak o hry stažené a instalované pomocí obchodu Xbox na PC, jejichž data si tak budeme moci nechat uložit na libovolné místo, což samozřejmě není nic nevídaného, co bychom v jiných obchodech nenalezli. Microsoft tak tímto krokem spíše jen dohání nabídku konkurence, i když například v případě Steamu a jeho SteamLibrary nejde o uživatelsky nepřívětivější systém. Ale teprve uvidíme, co konkrétního Microsoft vůbec přinese a zda bude opravdu možné si snadno pro každou hru vybrat konkrétní instalační složku, kde bude pouze ta bez dalšího balastu, ale z doprovodného videa lze tušit, že by to tak být mohlo.
 
 
Dnes jsou také složky se samotnými herními daty uzamčeny, čili to pak znesnadňuje pokusy o modifikování her, čili prostě o použití modů, kde obvykle jde o pozměnění herních dat nebo alespoň doplnění nových, s nimiž hra bude pracovat. Právě toto omezení také padne, neboť instalační složky her budou odemknuty.
 
 
Ale teprve uvidíme, jak to celé bude fungovat. Megan Spurr a Jason Beaumont z Microsoftu zatím ve videu předvedli jen to, jak je možné vybrat si libovolnou složku pro instalaci hry v rámci systémového disku C. Bude ale možné nainstalovat si vybranou hru třeba na externí disk, což nabízí vedle Steamu i Epic Games Store?
 
Dle Microsoftu by tato funkce měla být nabídnuta už "brzy", přičemž nyní ji už mohou v rané verzi postupně testovat Insideři, takže už to opravdu nebude dlouho trvat a uvažovat bychom mohli třeba o příštím Patch Tuesday. 


reklama