reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft ukazuje, co vše zvládne jeho Surface Dial

9.11.2016, Jan Vítek, aktualita
Microsoft ukazuje, co vše zvládne jeho Surface Dial
Zbystřit by měli především konstruktéři, grafici a jiní "kreativní pracovníci", jak se dnes nazývá sorta pracovníků v IT, za nimiž je vidět nějaká práce. Microsoft totiž předvedl, co všechno lze dělat s ovladačem Surface Dial na nových Surface Studio AiO.
Microsoft se rozhodl, že nejlépe bude prezentovat možnosti ovladače Surface Dial na počítačích Surface Studio AiO ve videích. Těch nabídl celkem pět a my si je zde všechny uvedeme.





Samotný Surface Dial je velký knoflík prodávaný za 100 dolarů, s jehož pomocí si můžeme nechat zobrazit kruhové (nebo jiné) menu s různými nástroji a v něm pak vybírat. Tento knoflík tak ve skutečnosti funguje tak, jak jsme zvyklí a nejvíce připomíná ovladač hlasitosti na zesilovači. Ovšem s tím hlavním rozdílem, že jej můžeme položit kamkoliv na displej zařízení Surface (nebo jiné podporované) a ovládat s danou oblastí spojená menu, vybírat z palety barev, apod.






Konstruktéři také mohou s využitím Surface Dial měnit úhly ve svých technických kresbách, ovšem v každém případě je tento ovladač spíše doplňkem pro levou ruku (v případě praváka), zatímco ta pravá vykonává hlavní díl práce třeba s pomocí myši nebo elektronického pera. Jednoduše si tak můžeme třeba přiložením ovladače na displej vybranou část výkresu zvětšit a otáčením dále zoomovat. Popřípadě lze "popadnout" celý výkres a na displeji si s ním otáčet dle libosti. To vše ostatně uvidíte sami na přiložených videích.

Surface Dial je také určen pro speciální verzi Windows 10, a to nadcházející Creators Edition OS. Podporují jej rovněž klasické aplikace nejen z balíku Office, a to Word, PowerPoint, OneNote, Windows Maps, Microsoft Photos, Paint, Groove Music a Spotify

Zdroj: Microsoft

reklama