Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft uvedl push e-maily, co na to Blackberry?

8.6.2005, Pavel Bureš, článek
Microsoft uvedl push e-maily, co na to Blackberry?
Microsoft vydal Security Feature Pack pro Windows Mobile 5.0, jehož novinkou je podpora tzv. push e-mailů. Jedná se o jednoduchý způsob práce s poštou, kdy se uživatel nemusí sám připojovat k POP3 nebo IMAP serveru, ale maily na mobilní zařízení dorazí bez jakékoliv akce uživatele, jsou „tlačeny „ z vašeho mailserveru. Push e-maily jsou již delší dobu doménou zařízení Blackberry, ale lze je provozovat i na některých telefonech. Obdobnou službu nabízí v ČR Eurotel pod názvem Office Connector.
Spolu s opravným balíčkem je třeba nainstalovat i Exchange Server 2003 SP 2, bez něj nebude služba fungovat. Pokud by Feature Pack přinesl pouze nový způsob práce s poštou, byl by systém Windows Mobile oproti konkurenci v nevýhodě. Balíček tedy obsahuje řadu dalších funkcí, např. synchronizaci a přenos kalendáře, úkolů a poznámek.


K datům na mobilním zařízení lze přistupovat vzdáleně, takže v případě odcizení může administrátor údaje smazat.

Blackberry, Office Connector a podobné systémy usnadňují život zejména firemním zaměstnancům. Přináší jim vždy aktuální e-maily, úkoly i kalendář. Velkou konkurenční výhodu vidím v systému Blackberry, přístroje od RIM mají jednoduché uživatelské rozhraní a většina běžných uživatelů se je naučí ovládat během chvíle. Microsoft nyní pronikl do světa, kterému se vyhýbal. Uvidíme, jak dopadne souboj gigantu a menší společnosti, která ale nabízí pro většinu uživatelů zajímavější produkt.
Zdroj: Aximsite