reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
12.6.2009, Martin Ševčík, aktualita
Jedná se o následek sporů Microsoftu s Evropskou komisí, které začaly na podnět Opera Software. Jelikož Evropské komisi nestačilo dodatečné smazání IE za pomoci tlačítka kill switch, tak nakonec Microsoft ustoupil, protože nestojí o opoždění...
chmod777 (62) | 18.6.200921:11
fakt dobrej for by ovsem byl, kdyby EK nakazala MS dodavat takto vypreparovany IE jen lidem, kteri projdou autentizaci pravosti instalace woken.

BYE BYE IE :­-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdddd
Odpovědět0  0
Fikec | 17.6.20091:59
Mně osobně to přijde jako spor Opera vs. IE. Proč může být Opera výchozí prohlížeč v Linuxu a ne i we Windows? Proč by měl úspěšný výrobce OS dávat do své instalace cizí produkty? Jenom proto, že někdo nedokáže prosadit svůj produkt...

A prosím, linuxáři, nekřičte na mě! Používám Win i Linux. A s Win jsem spokojenější mnohem víc. A pokud mě znalosti neklamou, Linux vznikl právě jako ­"bezplatná­" alternativa k Windows ­(+ vše ostatní, co s tím souvisí a co OS nabízí­). Jenže kde ho zadarmo sehnat? Na ulici je nikdo nerozdává, múžete si jej koupit s knihou­/časopisem ­(pořád ale platíte za to či onu tiskovinu­) a když to přeženu do extrému, tak abych si to přepálil od kamaráda, prázdné DVD ­(či několik, v závislosti na edici­) stojí peníze.

A za druhé. MS Windows má svoje neochvějné postavení na trhu domácích počítačů rozhodně déle, než jiné OS. Proč? Protože umožňovali­/umožňují uživatelům téměř vše, co potřebují. A s tím souvisí i připojení k internetu pomocí IE. to, že si někdo doma napsal vlastní prohlížeč, ho nijak neopravňuje k tomu, aby teďka brečel, že si ho nikdo nechce stáhnot a nainstalovat ­(v tom MS nikomu nebrání­) a domáhal se práva vetřít se do instalace. To je ubohost. A ohánět se přitom zákonem? To je ubohost ještě větší!!

A jedna taková konina na konec: Kdyby si MS před lety nechal patentovat ­'okno­' ­(spolu s ikonkami minimalizace, maximalizace, zavřít­), byli by dneska všichni pěkně v háji. Vyráběli by se kulatý monitory a OS Circles :P
Odpovědět0  0
mark33 | 17.6.20097:10
Tolik neznalosti a krartkozrakosti v jednom prizpevku se nevidi ...
Ms si patentovat okna nemohl protoze uz tehdy je ukr... pardon, nechal se inspirovat u firmy apple. I laboratore xerox meli sva graficka rozhranni ­(okna, ikony­) driv nez na to microsoft jen pomyslel ...

A dalsi vec, tohle opravdu nechapu jako spor microsoftu a opery ... toto je spor microsoftu s KYMKOLIV kdo navzdory tomu ze dela kvalitnejsi produkt nema sanci se proti monopolnim praktikam a bundlovani ruznych ms produktu dohromady se vybec prosadit .... ano jsou tu extremne uspesne prohlizece jako treba firefox ktere v evrope uz dokonce nad novymi verzemi exploreru vedou ... da se predpokladat ze v prostredi ve kterem micosoft hraje fer a nebundluje by ff mel patrne drtivou vetsinu a po msie by nestekl ani pes
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200914:29
Jestli přízpěvku an který reagujete chybějí některí znalosti ­(S GUI přišel Xerox, to máte samozřejmě pravdu­) tak mu ale rozhodně nechybí zamyšlení se nad jádrem problému: ­"Microsoft by nedokázal své dominantní postavení uhájit kdyby neumožňoval téměř vše ­(stejně nebo více než konkurence­), nenabízel komplexí řešení pro všechny typy uživatelů a především kdyby neustále neinovoval!­"

A toto skutečně není spor Microsoftu a Opery, ale zdravého rozumu a evropské unie ... takové typické protipóly posledních let :­-­) ...

1. Co myslíte tím že jiní dělají kvalitnější produkt a nedokáží se prosadit? Z čeho vycházíte když hodnotíte kvalitu těch produktů ­- určitě ne z hodnoty pro zákazníka­/uživatele která přesně odráží tržní podíl a která je zároveň jediným racionálním hlediskem. ­(Samozřejmě se v ní promítá i dobrá integrovanost produktů­)
2. Jeslti jako typickou ŠKODLIVOU monopolní praktiku považujete: ­"nabízení dobře provázaných a spolupracujích produktů a služeb zdarma a rovnou integrovaných v nějakém základním balíku­" tak Vás asi nepřesvědčím.
3. Nevidím nic nefér na tom jak hraje Microsoft ­(na poli prohlížečů­). Celkem přirozené že propaguje vlastní produkty a velmi přínosné že je navíc i ­(Vašimi slovy­) bundluje. Přičemž nechává volný prostor jiným řešením.
Odpovědět0  0
Twok | 17.6.200915:53
<< dekujeme ze nam sem preposilate reklamni letaky ...

vy byste byl spokojenym iransky obcanem, se mi zda, zvlast v techto dnech byste si liboval jak vsechno bezi v nejlepsim poradku ­-­-­- vzdyt byvaly prezident manipulaci voleb pouze zcela prirozene prosazuje sve zajmy :­-­) a bezpochyby kona v te nejlepsi vire. ... Ale dost uz zertu.
Odpovědět0  0
Mark4615 | 17.6.200915:56
BUNDLE ... je ve svem prenesenem vyznamu take tak trochu manipulace s uzivatelovou volbou ... ­-­- trochu ? .. no vzdyt bundle uzivatelovu volbu doslova PREDJIMA ... proste to neni spravne.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200918:48
Bundle je pouze forma podpory prodeje. Manipulace s uživatelovou volbou je to do stejné míry jako například reklama. Proč nevěříte že se lidé chovají racionálně a porovnávají ­(i kdyby jen podvědomě­) náklady na hledání jiného řešení s užitkem z toho co mohou nalézt?
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200915:24
ach vy socialisté... pokud předpokládáte že existují jen samí hloupí BFU­(jistěže existují, ale není jich většina­) kteří se rozhodují jen podle toho co jim MS naservíruje, tak se schvalováním rozhodnutí EK doupouštíte podobné manipulace, jen zabalené do líbivějších slov, řešením není dát ­"hlupákovi­" na výběr­- protože vybere hloupě!!!!, řešením je ­"hlupáka­" nejdříve vzdělat a až pak ho nechat si vybrat!
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200915:35
a pokud hlupáka nejde vzdělat, pak tím hůř pro vás, protože pak jsou vaše kroky směrovány jenom hloupou pomstou na tom ­"ZLÉM­" MS :­-­)­))
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 18.6.200921:09
3,14 ... kdyz sem cetl tvy komentare o clovekovi, co si sam sklada pocitac, ale neni schopnej se bez IE pripojit s cistou instalaci na web ... opravdu jsem uvazoval, jestli ses takovej vul a nebo te jenom ten MS plati.

Mno pravda se zjevila:
Re: Účel světí prostředky | od: 3,14ranha 17.6.20090:32:35




Stran sporu: MS i EK jsou dva velky molochy a ANI JEDEN z nich negaji ­"nase­" zajmy ­(alespon ne moje, abych nemluvil za 3,14 a zamestnance;­).

MS proste dela svinarny ­(bundlovani je jednou z nich­) a obcas za to dostane pres prsty od EK ­(ktera ty prachy od nekoho tak jako tak vybere, protoze je potrebuje­).

Tohle neni o pravu, ale o monopolnim postaveni z obou stran ­- rika se tomu duopol a nejak nevim proc bych mel fandit jednomu titanu proti jinymu.



A stran toho tvyho ­"cim vic MS videla tim lepe­" ­- je to hezka teorie ale bez nejake studie peneznich toku je to jen dalsi hajekovska teorie.
(male h je spravne protoze zde predstavuej narychlo zplacanou teorii bez jakychkoliv podkladu)
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 18.6.200921:14
jeste k tomu ­"pokuta snizi vydaje MS na vyvoj­" ­- IMHO nikoliv, protoze MS ma desitky miliard v hotovosti, ktery neni schopen investovat.
Tudiz dopady na MS se projevi maximalne tak na jeho hotovostnim uctu. ­(cimz nerikam, ze EK s temi penezi nalozi lepe ­- jen ze MS je to fuk)
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 18.6.200921:20
vzdelavat hlupaky je drahe a neucinne. Momentalne na spotrebilte vyrobek A ­(ie­) po ruce. Vyrobek B ­(??­) musi ziskat.
To znamena, ze vyrobek A ma pro spotrebitele nulove transakcni naklady.
Vyrobek B ma pro spotrebitele nenulove transakcni naklady.

Jako zastance kapitalismu jiste uvitas nastoleni vlady CISTE ruky trhu, ktera nastane, pokud:
a­) oba vyrobky budou mit nulove transakcni naklady ­(wokna by obsahovala vsechny prohlizece ... myslim, ze mi hulanuv rev prave vysklil okenni tabulky­)
b­) oba vyrobky bodou mit nenulove transakcni naklady ­(idealne podobne­)

Teprve pak muze nastoupit ruka trhu a spotrebitel rozhodne dle ceny­/vykonu­/iracionalnich potreb.
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 20.6.200919:08
občas mi to připomíná vzlyky proč stále zůstáváme u klávesnice qwerty­/z když je tak zaostalá a nepraktická...

většina reformních hlasatelů stále zapomíná, že ruka trhu nespočívá jen v penězích, ale jak podotýkáte správně v poslední větě je těch kritérií více, a z toho u prohlížečů hrají roli pouze kritéria: práce s UI ­(rozuměj, v porovnání s dosud známým­), praktičnosti a ty iracionální ­(výkon je dnes ­"téměř­" zanedbatelný, cena též­)

­"prostý lid­" je většinou praktický, spořivý a konzervativní ­(je téměř jisté, že 90% BFU bude celkem rozumně vyžadovat IE­) ...
to spíš rozhodnutí EK je iracionální a riskantní ­(nejen z pohledu IT bezpečnosti)
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 21.6.200922:19
predne ja nejsem zadnej reformator. Ja sem ten 3. co se smeje, kdyz se 2 titani perou ­(a ze je to obcas teda maso:­-­)
Videt vsude spiknuti a temne sily je zakladnim prvkem levicackyho mysleni ... nicmene jak vidno se k nemu uchyluji i liberalove.
Jenze odpovedi na radikalismus neni radikalismus ... popravde kdyz sem videl toho vola v telce jak jeci na nakyho vykulenyho teenegera, ze ma na tricku napis propagujici rasismus ... tak jsem si rikal, kdo z nich je asi nebezpecnejsi. No ten teenager na to nevypada;­-­)
(ukazovat nekdo takhle na me, asi bych mu rozbil hubu ... takze jsem urcite nebezpecnejsi;­) ... ovsem na toho jeciciho ­"demokrata­" mel v tomhle oboru asi malokdo;­-­)


Ohledne IE jsem pod pojmem ­"vykon­" myslel vsechny necenovy parametry ­(tedy ovladani, prakticnost, etc.­). Nicmene je fakt, ze je to jedno. User at se rozhoduje jak chce.
Ja mluvil o trhu a faktorech, ktere ho pokrivuji. A ruzne transakcni naklady jsou jednim z nich.
Jinak at si kazdej pouziva co chce.

Nicmene trh funguje optimalne pouze za optimalnich podminek. A tim jsou ciste trzni podminky.
Kapitalisti radi zminuji stat a u nas jde nepochybne o nejvetsiho prznitele ruky trhu ... nicmene je rada dalsich faktoru, ktere pokrivuji trh: nacionalismus, zavislosti ­(od tvrdych drog az po socialni tlak­), silovy prostredky ­(od nasili az po ­"proc nas zamestnanec chodi nakupovat naproti?­).
A mezi tyto faktory patri i transakcni naklady, ktere by v idealnim pripade mely byt nulove. A pokud nejsou, tak alespon pro vsechny stejne.

Predem podotykam, ze musi jit o stejne naklady i pro NOVE hrace trhu ­(hulanuv rev mi zase vysklil tabulky;­) protoze je to sice ­"nefer­" pro stavajici hrace ­(tedy pro nektere spoluobcany­) ...

... nicmene pokud existuji naklady vstupu na trh ­(libovolne­), pak nejde o DOKONALE konkurencni trh, ale o MONOPOLISTICKOU KONKURENCI.
Coz je zakladni ekonomicka poucka ... a taky rika, ze pokud neexistuje dokonale konkurencni trh, vznikaji NAKLADY MRTVE VAHY ­(monopolni naklady­).

Jinymi slovy monopolisticka konkurecne NENI PARETO ­- OPTIMALNI. Opet jinymy slovy: vsichni spolecne mame MENE nez bychom vsichni spolecne meli, pokud by byl pareto­-optimalni.

Coz je duvod, proc zkolabovali komanci. Ze dotovali debily je vyznamne akorat ideologicky. Komancismus byl vysoce pareto­-neoptimalni system, ktery produkoval vyrazne mene zdroju enz by mohl ... tudiz nebyl schopen ­"stihat­" zapad.


A ze kolem jsou jenom samy sho sho systemy, ktery jsou optimalni asi jako parni stroj neznamena, ze bysme meli usnout na vavrinech a cekat, nez nas nekdo predbehne.

O to mi slo. Exploder rad nemam, ale dokud bude pokracovat vyvoj myho browseru, je mi fuk, jeslti ho pouziva 10 lidi, nebo 110% lidi.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 28.6.200920:32
Dovoluji si nesouhlasit s tím, že ­"pokud existuji naklady vstupu na trh ­­(libovolne­­), pak nejde o DOKONALE konkurencni trh...­" ­- správnější mi přijde ­/také se častěji uvádí­) ­"...pokud existuji BARIÉRY vstupu na trh...­" ­- náklady na vstup na trh nejsou bariérou. Protože vstupní náklady jsou bez vyjímky vždy nutné ­- pokud tedy nechcete naznačit že žádné trhy nejsou dokonale konkurenční. ­- Není ale důvod proč by se na dobrý podnikatelský záměr nedali sehnat peníze. Ovšem vejít se do produkční kvóty nebo obstarat si koncesi problém být může vzhledem k tomu, že rozhodování státu o nich nebývá ­(nemůže být­) zcela racionální.

Dalším faktem, který je třeba si uvědomit: tyto náklady museli být přítomny i u současných hráčů na trhu v době, kdy ti začínali ­-> podmínky jsou pro všechny stejné.
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 29.6.200915:49
varianta A­) zdroje jsou spravedlive distribuovany a HDP je 1 mld
varianta B­) zdroje jsou NEspravedlive distribuovany a HDP je 2 mld

Ktera varianta je lepsi?
A ted pomijim ze ­"spravedlivy­" je pro kazdyho neco jinyho.

Naklady na vstup jsou barierou ­- jde o synonyma a prvni cast odstavce mi prijde jak hra se slovicky.
Bariera je vzdy nakladem a naklad je vzdy barierou.
Extrem 1­) koncese = penize jsou barierou.
Extrem 2­) mafie = silove omezeni jsou nakladem protoze vstup na trh vyzaduje X zoldaku = penize.

Ano, zadne trhy nejsou dokonale konkurencni. Dokonale konkurencnicm trhum se pouze BLIZI trhy komoditni. Vsechno ostatni je monopolisticka konkurence, oligopol, nebo monopol.


>Dalším faktem, který je třeba si uvědomit: tyto náklady museli být přítomny i u současných hráčů na trhu v době, kdy ti začínali ­­-> podmínky jsou pro všechny stejné.

Ne. To je jen definice ­"spravedlnosti­" a navic dost kulhajici... pacto soucastni hraci vstupovali na zcela jiny trh. Vstupovali na trh s naklady vstupu ale bez konkurence a jistoty jak se bude dal trh vyvijet. Ted je trh v jine situaci a minule ­(sanked costs­) investice nejsou investici. Ze soucastni hraci maji zajem vytriskat co nejvic je samozrejme jasne. Nicmene nikomu krome nich to neprospeje.


Definice dokonale konkurecniho trhu je jasna a nediskutabilni ­- nulove naklady vstupu a vystupu na trh ­(a ven z neho­).
Teprve pak firma optimalizuje vystup na urovni svych minimalnich nakladu A trh soucastne funguje na optimu.

Pokud jsou bariery vstupu, brani to vstupu konkurentu, kteri by technologicky byli schopni vyrabet optimalneji.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 28.6.200920:36
Nižší transakční náklady na obstarání výrobku nejsou nic jiného než dobrá distribuce! Žádné nástroje marketingového mixu ­(distribuce je jeden z nich­) nedeformují trh, všechny slouží ku prospěše zákazníka. Výrobek s lepší distribucí má o to vyšší ­(Vašimi slovy­) ­"necenové parametry, tzn. výkon­" ­(já bych to nazval ­"hodnotou pro zákazníka­").
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 29.6.200916:05
hezka teorie. Nicmene v US je elektronika o 1­/3 levnejsi a proc? Protoze je uplne jedno, jestli to zakaznik kupuje naproti v ulici nebo to objednava z Aljasky.

Tak jako tak to ma vyskladneny u dveri dalsi den. A bez prirazky.


A LOL @ >nástroje marketingového mixu nedeformují trh

Funkci marketingoveho mixu JE deformovat trh. To je jeho jedine poslani. Pokud tedy nepovazujeme za pridanou hodnotu marketing.
Pravde pro radu lidi ma vetsi uzitek vlastneni vyrobku ­"co byl v reklame­" nez samotne vlastneni vyrobku. V tehle pripadech lze marketing povazovat za samostatny produkt. Jinak je to ale ciste nastroj deformace trhu.

(cimz samozrejme nerikam, ze je treba marketing zakazat. NAOPAK. Ovce je treba presvedcit, aby vyrabeli a kupovali blbosti, protoze zapadni civilizace produkuje radove vice, nez je treba k jejimu preziti. A HDP musi rust z psychologickych duvodu. Ted jde spis o to, kam az muze marketing zajit­).

Mimochodem DUMPING je zakazany prakticky ve vsech odvetvich ­(z ruznych duvodu­). A to ze nekdo haze zadarmo vyrobky lidem do schranek je cisty dumping.
Ovsem u MS tezko rict, protoze jednou je to zdarma, podruhe je to benefit samotneho OS ... proste jak se mu to zrovna hodi.

Nicmene cena OS bez IE pry zustane stejna ... takze JDE o DUMPING a neni o cem debatovat. A anzto supermarkety nesmi dumping provadet, nevim proc by pro MS mely platit nejake vyjimky. Zde se dostavame zpet k te spravedlnosti a tohle uz je nespravedlive pro ostatni, co musi dodrzovat pravidla trhu. Tedy jsme zpatky u zdroje;­) a vysledek je stejny...
Odpovědět0  0
chmod777 (62) | 18.6.200921:21
jinymi slovy transakcni naklady zpusobuji deformace trhu.
Odpovědět0  0
DeTee (11) | 14.6.200923:24
Asi podám nějaký podnět, aby MS odstranil z windows kalkulačku, mě tam zase vadí ona. A taky, proč tam jsou vlastně miny, když je tolik jiných her?! Se divím herním vývojářům, že si na to nestěžují.

Tohle se dalo pochopit v době vydání Win98 ­(r. 1997!­), ale dnes, když je počítač bez internetu většině lidí k ničemu a jediné co umí dělat na počítači je spuštění prohlížeče a surfování? Copak jiné OS nemají intergrovaný prohlížeč?
Odpovědět0  0
mark333 | 15.6.20097:08
Pres ie microsoft hrubou silou ­- vnucovanim ­- prosazuje sve internetove sluzby ... pling. Nebo jak se ten jejich pomatenej prohlizec jmenuje ... kalkulacka takovou moc nema ... to co microsoft dela je mnohonasobny bundle ... svazuje jedno z druhym a zjistite ze vychozi nastaveni vam tak prezentuje MS only svet ... vzhledem k jejich podilu na trhu os se takhle chovat proste nesmi to je cele
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200913:47
odstraňte angličtinu! USA a Anglie nám hrubou silou vnucuje svůj jazyk, vzhledem rozšíření tohoto jazyka nám tyto země prezentují svět ve kterém se bez angličtiny nedomluvíte.... ;­-PPP
Odpovědět0  0
mark33 | 15.6.200914:50
Ale prosimvas ... od kdypak je anglictina predmetem licencniho ujednani a od kdy ji do sveta distribuuje jedna firma ?
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200914:09
zapomeňte na ­"zlý­" MS, to vůbec nikdo z politiků neřeší , tady jde o těch X milionů o které se podělí komisaři s lobbisty :­-­( a takhle by se podle mého zase neměl chovat subjekt který si nárokuje určovat co je ­"fér­" podnikání :­-­(­(­( bodka.
Odpovědět0  0
mark33 | 15.6.200914:54
Ja samozrejme neznam skutecnou motivaci panu z EK a mohu ji jen jako vy to delate .. odhadovat .... presto pokud jejich rozhodnuti povede k otevreni prostoru pro zdravou konkurenci a priznejme si i daleko schopnejsi prohlizece webu ... pak si vystacim s vedomim ze ucel sveti prostredky
Odpovědět0  0
Hrdlodus (6) | 16.6.200912:09
Ano, účel světí prostředky, ale jde o to, jestli chceme žít ve světě, kde účel světí prostředky.
Dejme tomu, že komunisté v Číně chtějí perfektní zemi. Před několika lety jim v cestě stálo pár lidí na náměstí. Účel světí prostředky ­- vyčistit náměstí a hurá do budování lepšího státu.
Nechceme pro účel čisté prostředky?
Odpovědět0  0
Mark15616 | 16.6.200913:57
nikdo nechce zit ve svete kde by zminene pravidlo platilo OBECNE, a vztahovalo se i na pripady potlaceni svobody lidi ... jenze svet neni cernobily, svet je velmi ruznorody, toto pravidlo nesmi byt uplatneno ad absurdum, ale jsou pripady kdy zkratka neuskodi. Vite ... predstavte si treba Cesky Telecom ... kteremu telekomunikacni urad narizuje pronajimat sve telefonni draty vlastnim konkurentum ... a vidite, diky tomu se i v monopolnim prostredi zmaha konkurencni nabidka ­(radiokomunikace, volny, ...­) a vubec si nemyslim ze to byl spatny krok ­(pritom je to prakticky stejna situace­) ... extremni politicka situace se resi revoluci, extremni situace na trhu se resi vlastne podobnymi prostredky.
Odpovědět0  0
Mark1651 | 16.6.200914:11
Monopolni Telecom take musel pronajimat sve kabely konkurenci ... proste proto ze jeho monopolistickych praktik a nevyhodnych sluzeb meli vsichni uz plne zuby a proste CHTELI akceschopnou konkurenci ... toto je stejna situace. Dokud zaba sedi na prameni ­(bundle, konkurence vzdy bude jen microsoftu nahravat na smec a o rovnych podminkach na trhu nemuze byt rec)
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 17.6.20090:59
nechci se rouhat, ale jste si jistý, že to co je dobré pro volné, RM apod firmy je dobré i pro uživatele? jehož blahem se zde operuje? protože na poli internetu je jedinou smysluplnou konkurencí telekomu ­(bohužel jen místní­) kabelovka, či WIFI ­(protože světe div se... mají vlastní rozvody)
Odpovědět0  0
mark33 | 17.6.20097:18
Cilem toho hroku bylo dostat telecom mezi konkurenci ... donutit ho reagovat na vyhodnejsi konkurencni nabidky a presne k tomu take doslo ... nyni si i jeho naslednik dokazal udrzet postaveni na trhu ale musel k tomu vivinout daleko vetsi snahu a nabidnout lepsi sluzby nez kdyby si na adsl pisecku existoval sam a bezz jedine konkurence pripravene okamzite reagovat na nevyhodnou nabidku ... perfektne to splnjilo ucel ve sve dobe, presto ze dnes jsou dalsi moznosti pripojeni na adsl nezavisle stale jsou pronajimana llu pozitivni prvek zajistujici relativne zdravou konkurenci
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200915:15
mě sice situace kolem ADSL připomíná spíš kartel, než konkurenci, ale možná se mýlím...
Odpovědět0  0
Mark1561 | 16.6.200914:23
"Konkurence vzdy bude jen microsoftu nahravat na smec­" ... protoze, cokoliv konkurence vymysli, je uplne jedno jak dobre to bude, a jak moc se to prosadi ... pristi vydani windows a dalsi bundle se postara o to ze to cele spadne do klina nejakeho na rychlo splacaneho microsoftiho nedodelku. Muzeme tomu prihlizet a kochat se tim jak je microsoft svobodna firma :­-­). Ostatne banky ktere zpusobily celosvetovou financni krizi byly take svobodne ze, mozna az prilis ... Spousta teorii miva vyjimky a potencialne vybusne extremy, plati to i o ­"samoozdravne povaze trhu­" ...
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 17.6.20090:32
sklouzáváme do OT, ale pěkně jste se odkopal... za světovou krizi prý může ruka trhu 8­-o ­(je to přesně naopak­), světovou krizi způsobila 1.přebujelost sociální sítě a kultura žití na dluh 2.nenechavé prsty politiků kteří slibují pečené holuby do huby a profitují z praktikování prvního pravidla
PS: ­"vysávání­" nepatentovatelných nápadů je zřejmě neřešitelná ­(v demokratické společnosti­) záležitost, ovšem pomněme že na druhou stranu Windows tvoří malé stabilní universum které je samo podkladem pro spoustu zajímavé a poměrně TRVALÉ tvorby, a živí tak nejen zaměstnance MS
Odpovědět0  0
mark33a | 17.6.20096:50
Jakykoliv operacni system poskytuje prostor pro dalsi tvoretu ... ale pokud tento system ma pod palcem microsot masivne zneuzivajici toho ze v nem muzew cokoliv prenastavit ­(win update, a protlacit tak treba sve online sluzby­) tak je neco spatne. Zkratka ms se dostal do pozice kdy nekontrolovany muze krok za krokem obsadit cely it segment se vsim vsudy a konkurence mu jen bude dodavat napady. A melo by se to resit.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200916:32
Souhlasím že MS má silné prostředky jak propagovat například své online služby, ale to neznamená:
1­) že toho masivně zneužívá
2­) že my musíme skákat jak píská

Rozhodně není pravda že může obsadit celý IT segment. Osobně vidím spíš že se prosazuje i s dobrými inovacemi hůře než ­(zavedená­) konkurence, příkladem budiž:
a­) Expression nástroje vs. Adobe Photoshop, ImageReady, ...
b­) bing vs. google
d­) Silverlight vs. Flash
e­) .NET vs. Java
c­) Live Space vs. Facebook
Odpovědět0  0
mark33 | 17.6.20097:38
:D jinak opravdu si me pobavil svym vykladem pricin financni krize ... ja samozrejme take nejsem nadsenec demotivacniho systemu prizpevku a davek .... nicmene kdybychom meli pouze tento problem bylo by to jeste celkem fajn. Bohuzel problem je jinde a ma masivni meritka. Banky totiz leta vytvareli penize ­(ano skutecne to nedela pouze stat penoize daleko vice vytvari banky­) .. potiz je v tom, ze banky je vytvari z niceho, pouze tim ze nekomu poskytnou uver a jistinou je jen podpis na uverove smlouve a prislib budouciho slozeni cele castky .... tento system penez z dluhu ktere koluji mnohonasobne stale dokola v celem systemu a vytvari dalsi neexistujici penize se zacal hroutit a hrouti se stale
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200916:47
Je to teda trošku mimo téma diskuze :­-­) ... I né tak úplně: antimonopolní politika s ekonomií souvisí :­-­) ...

Ale máte pravdu ohledně monetárního systému ­- ovšem tento systém je umožněn jen díky:
1­) podpoře ze strany státu ­- uzákonění, jištění centrální bankou
2­) abstraktní povaze peněz
Ovšem štědré sociální politiky a vůbec ­"politiky utrácení­" tyto problémy přinesly. Kéž by byli financování jen z daní, ale půjčkami se roztáčí inflační kolotoč, taky vytěsňovací efekt. Různými subvencemi deformuje trh. Všemožnými zárukami podporuje rizikové půjčky ... a už jsme vlastně u toho co je obecně považováno za příčinu totiž americký trh nemovitostí a hypoték...
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200915:12
doufám že IT rozumíte poněkud více než světu financí, jinak by to s vámi bylo nahnuté :­-­) byli to politici kdo chtěl po bankách peníze, pro sebe, a v americe třeba na hypotéky pro své ­(insolventní­) voliče, a jak se z občana kterému půjčit peníze je riziko stane občan kterému v pohodě půjčím? stát se za něho zaručí a jsme u 1. kořene krize ­- populismus, 2. a ještě větší kořen je kultura dluhů ­(malých, velkých, investičních i marnotratných­) kdo chce kritizovat ať začne u sebe, já jsem se zařekl že kromě bydlení­(kde to OBČAS jinak nejde­) už nechci dluhy ani vidět!!!
Odpovědět0  0
Dennder (7) | 14.6.200917:36
Mam otazku.

Nainstalujete system­/dostanete novy pocitac.
Chcete si nainstalovat FF­/Operu­/Safari­/Chrome...
JAK to do pytle udelate, kdyz nemate ani integrovany IE, k tomu, abyste spustili jakykoliv web?

(neberu samorzejme v potaz uzivatele, co vlastni obrovske zalohy s kupou instalacek vsemozneho SW­).
Odpovědět0  0
mark44 | 15.6.20097:01
Omg samozrejme ze nedostanete pocitac bez web prohlizece ... vtip je pouze v tom ze bude zalezet na vyrobcich pocitacu jaky prohlizec tam daji ... microsoft s nimi bude muset o tom vyjednavat ne jim to proste vnucovat ... tu moznost vujednat prohlizec budou mit i ostatni a je jasne ze to podporuje konkurencni prostredi a potlacuje bundle na hrane zakona a to je spravne ... vy svuj prohlizec mit v instalaci na pocitaci samozrejme budete vas jako spotrebitele se to nijak nedotkne ...
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200913:50
ale já nechci kupovaný počítač, já chci použitelný OS ­( i když si ho pak třeba upravím­- kdo to umí toho jedno kliknutí nezabije, a kdo ne tak je stejně jen loutkou ve světě lobingu)
Odpovědět0  0
ji4332 | 15.6.200918:52
Je lepsi vyjednavani vyrobcu softwaru s dodavateli pocitacu, nez diktat firmy jedine ...
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 17.6.20091:04
asi jste neporozuměl, já NECHCI počítač z tesca, poskládat si ho umím sám! jen nechápu proč v naistalovaném OS ­(píše se rok 2009­) bude chybět možnost připojení na internet??? aby EK komisaři vykázali činnost a zavděčili se svým lobistům? nebo jim opravdu jde o naše blaho? ;­-­)­))
Odpovědět0  0
Mark1561 | 17.6.200915:42
vite, neni mi jasne jestli tu svoji hloupost hrajete umyslne nebo vam neni pomoci... jde tu o to, ze microsoft tlaci jednu technologii za druhou, jen tim ze ho pribundluje k windows ... nebojuje s konkurenci protoze nemusi ... proste cokoliv napere do windows. Uznavam samozrejme ze explorer neni v tomto ohledu nejvetsi problem, era kdy pomoci nekompatibilit mohl strhavat volbu na sebe jak v oblasti serverovych tak klientskych reseni nastesti ustupuje ­(nikoliv vsak diky uzivatelum, kteri ani nevi ktera bije­) ... proto je dobre podminky souteze cas od casu korigovat temi kteri tusi o cem se tu bavime ... vas pripad to opravdu neni protoze zamenujete moznost internetoveho pripojeni s dostupnosti jednoho konkretniho reseni jedne konkretni firmy to je proste nesmysl.
Odpovědět0  0
Mark16565 | 17.6.200915:44
znovu upozornuji ze jde o stanoveni podminek ... pokud ms bude vedet ze na tento trh vstoupi pouze pokud nebude zneuzivat bundle, tak se samozrejme sam bude snazit vytvorit reseni ktere umozni snadnou volbu dodatecneho softwaru treba hned v zaveru instalace ... tohle opravdu problem neni, jde tu proste jen o rovne podminky k podnikani.
Odpovědět0  0
Dennder (7) | 15.6.200916:04
To jste oznacil pouze jednu moznost.
Co kdyz uz PC mam, a instaluju novy system.
Jak mam neco stahnout, kdyz budu mit cistu OS bez prohlizece a bez moznosti jej nainstalovat?
nebo snad ostatni vyrobci donuti MS integrovat i ostatni prohlizece taky?
nebo snad to bude tak, ze nejdrive stahnu IE jako aktualizaci a pak jiny prohlizec pres IE?

Co je to za blbost?!
Odpovědět0  0
mark44 | 15.6.200918:59
Intuitivni reseni tohoto problemu by se vzdy naslo ... nemyslete si ze www prohlizec je nezbytne nutny ke stahovani instalacnich balicku ... videl jste nekdy balickovaci system linuxu a jeho softwareove repozitare v praxi ? .... kazdopadne hazete na me argumenty jako by snad z nich melo byt odvozeno ze je lepsi nechat microsoft aby dal ziskaval dominantni postaveni prakticky bez prace v kterekoli oblasti kterou se roozhodne svazat natvrdo se svym operacnim systemem ... tomu se rika bundle a v pripade microsoft bych se nebal pouzit privlastek Extremni ....
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200921:19
když budu chtít něco jiného stáhnu si instalačku dotyčného programu a na IE už si pak ani nevzpomenu, leda jako zálohu kdyby se mi nový prohlížeč nelíbil ­- na to jaksi osvícené hlavy zapoměly­- že některé konkurenční prohlížeče vyžadují zkušenější uživatele
Odpovědět0  0
Dennder (7) | 15.6.200922:13
And i lol­'d again...
Kdybyste procital diskuze mily pritely, vedel byste, ze jsem jeden ze zastancu *nix.
Takze ­"jak to funguje u linuxu­" vim predobre. Ovsem zadny takovy system ve windows neni, na to jste zapomel vy.
Tudiz, jste mi ani neodpovedel na to onu otazku.

Co ma delat uzivatel, co nema zalohu ani jine instalacni medium po ruce?
No... nic, nez si stahnout IE jako aktualizaci.
Jaky to bude mit dopad na BFU, kteri toho o pocitacich vedi 1­/100 nez my? Zadny! Budou povazovat stazeni IE jako balicku za samozrejmost. Nedivil bych se ani, kdyby se to zacalo pozdeji prirovnavat prave k apt, ci yast.
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 17.6.20091:07
asi tak nějak to dopadne, rozhodnutí EK je natolik málo konstruktivní, že lze pochybovat o tom zda jde o blaho uživatelů
Odpovědět0  0
Thomasdd | 17.6.200915:47
cili podle vas je lepsi kdyz tu bude existovat nadale prostredi ve kterem se nelze proti bundlu dominantniho OS prosadit takrka s nicim ... to je vase reseni ?? pekne, velmi konstruktivni.
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200914:45
sláva vítězům, čest poraženým :­-­/ zkuste si odpovědět proč jsou Okna dominantní a proč je lidi kupují...
PS: kdyby nenávist a závist nadnášela tak se tu někteří ­"geekové­" budou vznášet až u stropu ­(i když... taky dobře ­- nebudou otravovat tady dole slušné lidi­) ;­-­)­))
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 14.6.200912:10
je to sprosťárna, navíc je to právě EK která zdá se zneužívá svého postavení k ­"dojení­" velkých firem!
Odpovědět0  0
thomas99 | 15.6.20097:38
No je to firma ktera pumpuje ve velkem evropske penize do ameriky takze me to v principiu vubec ale vubec netrapi
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200913:41
aha, úspěšná firma vydělává peníze tak to je důvod k podojení... z vás socialistů ­(jestli nejste tak sorry, ale znělo to tak­) je mi na zvracení, proč radši EK nesníží buzeraci všech firem aby mohly naše firmy pumpovat peníze od zbytku světa??? ­(nebo je to tím že žádné úspěšné firmy nemáme?­) všem by se ulevilo... je to stejný šlendrián jako OSA, prostě výpalné jak někde na sicílii
Odpovědět0  0
ftftff | 15.6.200915:01
Jen rikam ze me to netrapi, netvrdil jsem ze jsou takove prostredky k omezeni odlivu penez korektni ... jen mi proste nevadi protoze shodou okolnosti nam lokalne prospeji ­(a neuskodi­) ms tak ci onak za bundle mel stat uz davno pred antimonopolnim soudem ... jenze je prilis velky, kazdy vi ze rozhodnuti soudu nesmi byt jine nez zcela bezzube protoze jde o hodne, o vyznamny prival penez do us ... antimonopolni soudy na strane us maji tedy v tomhle nemensi podil viny
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200916:14
1­) Co je špatného na odlivu peněz, jestli za ty peníze dostáváme něco co má pro nás jednoznačně vyšší hodnotu ­(jinak bychom to nekoupili­) => díky takovému odlivu peněz jsme bohatší
2­) Jaktože nám prostředky MS zabavené evropskou unií lokálně neuškodí ale prospějí? Já vidím důsledky takto: MS bude mít méně prostředků na vývoj i pro akcionáře, EU peníze přerozdělí z větší části zemědělcům a svým úředníkům
3­) za bundle k antimonopolnímu soudu? ... proč? Co je na nabízení balíků produktů špatné?
4­) ­"Každý ví­" že po MS se už léta vozí antimonopolní úřady celého světa a vzhledem k těm ohromným pokutám bych netvrdil že rozhodnutí jsou bezzubá,... bohužel
Odpovědět0  0
LorD_OniX | 14.6.20099:53
Nechapu jak muze EK vubec projednavat takovou pitomost jako je integrace IE do systemu. Ze strany Microsoftu jim nic nezbyva jineho a tak se naklonili pro me asi nejhorsi moznosti. Chtel bych videt uzivatelu, kterym tak strasne vadi ze maji ikonu IE na plose, tak proc si ji neodstrani a nestahnou firefox ? Ja prevazne pouzivam Operu, Firefox a IE na testovani stranek. Pod linuxem je v Ubuntu defaultni prohlizec Firefox. Tak proc nezavademe kampan, ze me vadi ze tam neni moznost volby jeste mezi Safari, Chrome a Operou ? Posledni poznamka neni samozrejme myslena vazne.
Odpovědět0  0
Martin Ševčík (44) | 14.6.200911:48
No ale tady vůbec nejde o uživatele, těm je to opravdu jedno, ba co víc, já bych byl rád, kdybych měl v čisté instalaci OS nějaký ten prohlížeč. Jenže tento problém vznikl ze strany Opera software.
Odpovědět0  0
thomas55 | 14.6.200913:22
Me to jedno neni, ie tam mit nechci. Nemluvte prosim za vsechny kdyz prezentujete jen vlastni nazor.
Odpovědět0  0
LorD_OniX | 14.6.200919:45
Dobra, tak kdyz ho tam nechcete mit, tak me napiste Vase argumenty. Velice by me zajimal Vas nazor.
Odpovědět0  0
Akuh (1102) | 6.7.200913:24
IE nechci mít v počítači a zároveň nechci ho odstraňovat protože tím mi MS jen přidělává práci! Dříve sem IE používal, pak sem poznal Operu a windows a Safari na Macu a i při pohledu na ikonku IE ­(A jejich 18 bodů v Acid3­(to k dodržování standardů­)­) mám chuť žalovat MS za úmyslně způsobenou psychickou újmu na zdraví!!!
Odpovědět0  0
sarevok | 13.6.200910:43
ja len dufam ze sa bude dat u nas kupit verzia s IE inak by ma to poriadne nastvalo. predstavte si situaciu ze mate novy komp + router a instalacku windows7. IE tam nie je a router treba nakonfigurovat cez IE a IE sa stiahnut neda kym nie je router nakonfigurovany :D
len by som chcel vediet preco sa auta dodavaju s kolesami, aj tam by mohol nejaky chytrak z EU vymysliet nieco s antimonopolom...
Odpovědět0  0
sroobik (606) | 14.6.20092:28
preco sa auta nedodavaju s vozikom. Vela ludi predsa ma tazne zariadenie, chce ho tak by sa vsetky auta mali rovno dodavat s vozikom, ktory je v cene auta, ehm, co to trepem, zadarmo. Takze az pojdes po svojho tatosa, tak si priprav miesto 300k 350k a tes sa zo svojho vozika zadarmo. Ze tebe je ten zadarmo maly? ty chces vacsi? nevadi, zahod ho ­(ved je zadarmo­) a kup si iny.
Odpovědět0  0
ttrer77 | 14.6.200913:25
Velmi nazorne receno ... jen si jeste zapomel podotknout ze ten vnucovany vozik je z papiru a ma minimalni nosnost i uzitnou hodnotu ve srovnani s konkurenci ... jenze ta ma proste proti bundlu smulu.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200914:41
Chcete snad říct, že EU nám zlevnilo Windows tím jak vynutilo odebrání IE :­-D
Absurdní.
MS nepřestane vyvíjet IE ­(a to je dobře, protože IE8 mě přesvědčilo abych ho používal místo FF­) a bude ho tedy dále platit ze zisků z Windows ­(spekuluji stejně jako Vy­), takže jediné co se změní nebude cena, ale právě počet naštvaných uživatelů jako sarevok.
Odpovědět0  0
esmedia | 17.6.200915:37
ie 8 vas presvedcilo ? .. heh, cimpak ... novou ikonkou ? nebo tim ze obshlelo nektere prvky ovladani od konkurence ktera je ma samozrejme take, nebo snad tim ze nabizi SKUTECNE NECO NAVIC ... protoze O TOM TO JE ... v tom je podstata problemu, kdokoliv jiny musi nabidnout o hodne navic aby se stal volbou takovych jako jste vy, protoze implicitni prohlizec je preci IE a pokud se zda ze konkurenci slapnul na patu, uz vas razem presvedci ze instalovat jiny nema smysl ... chapete ze je tu proste prostredi ktere ma pro microsoft scela protekcni podminky a skrze ktere protlaci cokoliv aniz by si to kvalitou zaslouzil ? ... a NE IE neni dobry prohlizec, to rikam z pozice programatora internetovych aplikaci ­(s uz vic nez 5 letou praxi na cele rade projektu­)... zaostalost IE je takrka legendarni a je podporena tolika zcela konkretnimi argumenty ze jejich vycet by vydal na velmi dlouhy nudny seznam. Konkretne jadro gecko ve Firefoxu predci i IE8 s chladnym klidem.
Odpovědět0  0
vesejir (14) | 17.6.200918:35
IE8 nemá novou ikonku.
A ještě jednou zdůrazňuju že jsem dříve používal FF ­(vlastně někdy stále používám­), když už jste se do mě pustil jako do ­"zatvrzelého IEčkaře­" ­(mohl jsem to čekat­). Ohledně toho jak si ­"nenainstaluju jiné prohlížeče­": mám nainstalovanou také ­(vedle IE a FF­) Operu, Chrome už ne a když na to příde, používám i Konqueror.

Taky jsem webový vývojář, možná né s tak dlouhou praxí na možná né tak velké řadě projektů ale i přesto k tomu mohu něco dodat... legenda o zaostalosti je dána především tím, že MS po vydání IE6 s vývojem výrazně zaspal ­- IE7 mělo přijít nejpozději o 2 roky dříve a nové IE8 taky není dokonalé, přesto už je na tom s podporou standardů srovnatelně ­(nebo nevýrazně hůře chcete­-li­). Nemůžete IE ale upřít prvenství ­(co se týče funkcí­) například v integrovaném XSLT procesoru i ­(co se týče ovládání­) v ergonomice některých prvků: tlačítko nové záložky vedle otevřených záložek, přiblížení vpravo dole ­- obojí převzala Opera.
A ještě bych si rýpnul do Vámi opěvovaného Gecka ­- co neumí je například postupné zobrazování XHTML stránky ­(musí nejdřív celé xhtml načíst, pak až začne vykreslovat­) :­-­) ­- je to jen drobnost, nemám nic proti Gecku

Je vidět Váš programátorský pohled když hodnotíte prohlížeč jen podle jádra. To člověku který si web prohlíží jsou bližší jiné funkce. ­(můžete srovnat se strukturou komplexního výrobku podle P. Kotlera­)

Moc nevím proč mi nevěříte, že jsem FF vyměnil za IE. Můžu napsat své důvody:
Jedním z nich je samozřejmě také že v některých funkcích pouze dohnal konkurenty:
a­) nastavitelné vymazání cache a historie
b­) možnost zobrazení webu bez stylu
c­) zobrazení zdrojového kódu které zvýrazňuje syntax ­(navíc nenarážím na problém ze starších verzí kdy se notepad ani neotevřel­)
Dále co si teď vzpomenu:
d­) ClearType ­(diskutabilní, ale mě vyhovuje­)
e­) Vyhovuje mi jeho kompaktnost
f­) nové, dobře použitelné Nástroje pro vývojáře
g­) každá záložka jako vlastní proces ­- když se vyskytne kritický problém na nějakém webu tak mi nespadne celej prohlížeč jako u FF ale jen ta dotčená záložka
h­) akcelerátory
i­) řada dalších drobností: Skupiny záložek, funkce Přehled záložek ­(v FF jsem musel mít doplněk Tab Catalog­), ...

Hlavní nevýhodou je asi absence správce stahování ­(když potřebuju použiju FF­) ­- nekontroloval jsem doplňky, nejspíš nějaký takový bude.

PS: nesouhlasím že je tu ­"prostředí které má pro MS protekční podmínky­" ... možná záleží na tom jak chápete slovo ­"protekční­" ...
Odpovědět0  0
mark44 | 12.6.200919:19
Klepnutna tlacitko Internetovy prohlizec s nejakou neutralni ikonkou ... zobrazi se seznam ruznych prohlizecu o jejich poradi rozhoduji sami uzivatele hlasovanim o kvalite, zrovna tak mohou jine prohlizece do seznamu nominovat a od urciteho poctu nominaci se do seznamu take zaradi ... tuhle vec by ms mohl implementovat v ramci sveho appstoru ­(nebo jak se to jmenuje)
Odpovědět0  0
Martin Ševčík (44) | 12.6.200919:22
Taková věc je k vidění u jiných OS, konkrétně třeba GNU­/Linux. Naprosto mně to vyhovuje. Seřadím si danou kategorii software podle oblíbenosti a už jen označuji, co se bude stahovat a instalovat.
Odpovědět0  0
Martin1658 | 12.6.200922:55
Nejspravedlivější je nechat Microsoft si do svých produktů dávat co chce.
A nedivil bych se kdyby to bylo tak, že na DVD IE nebude, ale po instalaci bude ve Start Menu ikona modré E a při prvním kliknutí na tuto ikonu se IE stáhne automaticky z internetu.
Odpovědět0  0
Zeus(CZ) (13) | 13.6.20099:34
Přesně, ať si MS dává do SVÉHO produktu to, co sám uzná za vhodné. Schválně, kdo si pitomé Windows 7 E koupí, možná páni z antimonopolní EU.
Odpovědět0  0
K_124 | 13.6.200910:26
A pak by si na MS stěžovali okrem toho, že ­"schoval ten internet­" :­-D
Odpovědět0  0
mark44 | 15.6.20097:04
IE neni Ten internet! .. navic vyrobci pocitacu tam dle sveho uvazeni nejvhodnejsi prohlizec sami doplni takze o nic neprijdete
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 15.6.200913:56
a kdo přibalí prohlížeč ke krabicovým woknům? řekněte jediný rozumný důvod, proč by měl autor OS povinně ­(protože jinak bude OS doslova odstřihlý od světa­) dělat reklamu NĚKTERÝM ­(nikdo mi doufám nebude tvrdit že opravdu budou na výběr VŠECHNY prohlížeče­) konkurenčním produktům, hnus velebnosti... EK dělá všechno proto aby lidi začali fandit MS ­(u mě se jí to už povedlo)
Odpovědět0  0
mark33 | 15.6.200919:03
U tebe se to podarilo patrne jen proto ze ti nic nerika pojem ­"konkurencni prostredi­" a shlednul ses z me nepochopitelneho duvodu v monokulture .... tva vec. Ja dam prednost prostredi ktere dava sanci I vice schopnym lidem nez jen vylucne tem z ms ... vlastne je ten problem velice trivialni. Je treba si jen ujasnit priority
Odpovědět0  0
Fikec | 17.6.20091:16
To jakoze nejde do Windows nainstalovat nic jinyho? Pekna hovadina, tento vykrik do tmy.
Odpovědět0  0
mark33 | 17.6.20097:22
Proboha dalsi genius ... neni to prece tak tezke pochopit ze pribaleni exploreru napevno ke kazde krabici windows je totez jako by na olympiade vsichni americani mohli na bezeckou drahu vybehnout o par vterind drive nez ostatni ...
Odpovědět0  0
mark33 | 17.6.20097:28
Ovsem ze ostatni iza techto podminek maji pravo vstoupit na drahu ale jejich sance zvitezit budou podmineny naprosto deklasujicimi schopnostmi, coz se ­(pokud se mame vratit zpet mezi zavod prohlizecu­) povedlo proti exploreru pouze firefoxu, ten i navzdory naskoku dokazal srovnat, ale vybec se nedivim ze si nekteri ztezuji na spatna pravidla !!
Odpovědět0  0
3,14ranha (69) | 18.6.200915:32
zapomínáte na lidi... čemuž se po pár vašich příspěvcích ani nedivím, doplním do vašeho příměru: že by o osudu běžců nakonec rozhodovalo obecenstvo a ne výkon
Odpovědět0  0
instinct_bob (197) | 12.6.200919:08
Předpokládám, že Microsoft dá jako první update systému volitelní updaty ke stažení zdarma. Něco jako bonus pro věrného zákazníka, nebo tak nějak a spousta lidí si to prostě stáhne a minimálně vyzkouší.
Odpovědět0  0
mark33 | 15.6.20097:11
Proc by kdyz budou mit jiny prohlizec a i tak se zpatky dostavame na tenkyled bundlu ... a verny zakaznik microsoftu ? = tak trochu blboun
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.