reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
17.4.2019, Jan Vítek, aktualita
Pokud jde o právo na opravu v USA, obvykle se řeší především společnost Apple a její snahy mu oponovat. Nyní tu ale máme Microsoft, který se také ukazuje jako společnost, které nevoní právo občanů opravovat si vlastní hardware a nejen ten.
vcharvat (31) | 18.4.201917:28
diskutující, Vy jste se, ale odchýlili od tématu článku. V absurdnosti to bude znamenat, že i na výměnu prasklé žárovky si budete muset zavolat autorizovanou firmu.
Odpovědět1  0
vcharvat (31) | 18.4.20199:15
Chamtivost a omezování osobní svobody ve jménu zisku a ničení celoplanetárního životního prostředí. S tím souvisí debilizace obyvatelstva a závislost na korporacích. To pak přejde do všech výrobních oborů spotřebního a nejen jeho odvětví. Zkoušejí co jim projde.
Odpovědět1  1
Crazy Horse (18) | 17.4.201911:52
Nechapem. To je fakt nejaka vazna hrozba ze MS nebude predavat tablety v nejakom state? Su tie tablety take neuveritelne dobre, ze ich nic od konkurencie nedokaze nahradit?
Odpovědět7  2
Mr.GO! (92) | 17.4.201914:32
Já to myslím chápu velmi dobře. Jde o to, znemožnit každému se v čemkoliv vrtat. software, hardware... ono je to vlastně jedno. To nejdůležitější ­- o co jde právě teď ­- je, že s prolomením a přiznáním práva na opravu si už pak výrobci nebudou moct diktovat podmínky, a navíc na ně bude vyvíjen tlak uvolňovat ­"dílenské postupy­" apod.
Odpovědět3  0
blue.sun (268) | 18.4.201914:47
Jenže to je právě dvousečná zbraň. Na jedné straně skvělé pro uživatele, na druhé straně noční můra výrobců. Ne kvůli relativně snadnému zisku, ale především kvůli tomu, že s uvolněním těch postupů se dá výrobek poměrně snadno kopírovat se vším všudy. Mnohem levněji a snáze než dosud. Takže ač sám uživatel, vlastně se Microsoftu ani Apple nedivím. Vymýšlí toho oba dva docela dost, čím posouvají segmenty technologicky kupředu, a teď by to měli dát zdarma Číňánkům?
Odpovědět0  1
Deluxa (225) | 18.4.201915:32
Miesas jablko s hruskou. Amici na toto co popisujes maju ine paky, napriklad patentovy urad. Velky vyrobca uz ma svoje vyrobky na trhu chranene a nikde sa nic nekopiruje. Zaslo to az tak daleko ze ak by si zacal podnikat a vyrabat hoc aku sprostost trebarz vysivane decky je 90% sanca ze sa dostanes do konfliktu s niekoho patentom. ­(cize takto nejako si Americania predstavuju slobodny trh, nema to daleko od fasizmu v podstate­) To ze niekde v Cine nieco rozobrali a vyrabaju podobne veci alebo kopiruju technologie nijako v EU alebo Amerike neovplyvnis. Toto je cisto napad nejakeho genglaveho managera ktoreho v mokrych snoch napadla myslienka ako permanentne vytahovat od spotrebitela peniaze. Pretoze ak si kupite konkretny vyrobok je to jednorazova platba. Takto calujete non stop. Toto je na planovane starnutie a kurvitka ako vysite....
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.