reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Microsoft Xbox Elite: konfigurovatelný gamepad pro W10

16.6.2015, Jan Vítek, aktualita
Microsoft Xbox Elite: konfigurovatelný gamepad pro W10
Microsoft na E3 představil také nový herní hardware, a to konkrétně gamepad Xbox Elite Wireless Controller. Ten nabídne bezdrátové připojení a podporu konzole Xbox One a také systému s OS Windows 10.
Ona i konzole Xbox One tedy bude zakrátko zařízení se systémem Windows 10, ovšem jde především o to, že nový Xbox Elite Wireless Controller budeme moci využít také na PC s Windows 10, ale to je v podstatě samozřejmost. Přesněji řečeno tedy bude kompatibilní i se staršími systémy Windows, a to od verze 7, ovšem doprovodný software bude vyžadovat W10. Nový gamepad přijde na trh s cenou 150 USD, a to letos v říjnu.





Microsoft se při vývoji Xbox Elite Wireless Controller zaměřil především na ergonomii, kterou si můžeme vylepšit, respektive přizpůsobit pomocí vyměnitelných komponent. Vypadá to na různé křížové ovladače, tlačítka a páčky, jež dostaneme ve speciálním pouzdře.





Ovladač ale jinak vychází ze standardního modelu Xbox One Controller, s nímž má identické rozmístění prvků, takže novinkou je především možnost prohazovat ovladače. Microsoft se také na svých stránkách chlubí, že nový gamepad byl vyvinut s přispěním profesionálních hráčů a vyladěn byl, jak jinak, k dokonalosti.





Například tu máme nový D-pad složený z devíti rovných plošek, díky čemuž se prý mají lépe provádět komba. Pokud ale máte rádi klasický křížový ovladač, můžete si jej ponechat. Co se týče dalších páčkových ovladačů pro palce, zde budeme mít na výběr dva standardní, dva vysoké a dva nižší, ale sirší. Nakonec dostaneme i vyměnitelná "pádla" přičemž všechny tyto části můžeme prohazovat bez použití nástrojů, takže snad bud tento systém odolný. Pro pohodlné a pevné uchopení ovladače do rukou tu máme speciální přilnavý a reliéfní povrch ve spodní části, přičemž vrchní je také pogumovaná, ale hladká.





Vedle toho všeho nám Microsoft poskytne software pro vyladění ovladacích prvků, takže si budeme moci nastavit třeba citlivost thumbsticků a samozřejmě také vytvářet profily s různým nastavením tlačítek. Dva z nich půjdou uložit do paměti samotného gamepadu a volit mezi nimi budeme pomocí speciálního přepínače, což bude nejspíše ten prostřední pod logem Xboxu.

Pro použití gamepadu na PC bude nutné využít USB kabel (délka 275 cm) nebo samostatně prodejný Wireless Adapter, který přijde na trh někdy v létě. Součástí gamepadu je také audio jack pro sluchátka, motory pro dotykovou zpětnou vazbu, jejichž sílu si budeme moci také nastavit. Ovladač váží 350 gramů a napájí se pomocí dvou baterií AA.

Zdroj: Hexus.net
reklama