Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
21.7.2017, Jan Vítek, aktualita
Microsoft dříve míval celkem jednoduchý způsob doručování aktualizací, který je ale aktuálně stále více vázán na hardware. Nyní je tu další novinka, a sice odpírání nových verzí W10 počítačům založeným na starším hardwaru, a to Clover Trail. 
tomil2002 (74) | 23.7.201710:12
Však windows není jediný os .
Odpovědět0  0
danito (144) | 25.7.201711:59
Je to spíš o neochotě učit se novým věcem. Já už na tom NB 10 nemám. Moje volba. A velmi zdatně pokračuji ve studiu Linuxu. Nebýt roztříštěnosti distribucí, bylo by to snazší. Potíž je i v tom, že monopol MS nedává vývojářům motivaci pro tvorbu aplikací na Linux a pak nekompatibilita. Už jenom to slovo spoustu lidí odradí. Linux znamená spoustu věcí jinak. Ale za sebe můžu říct, že to není taková hrůza. Jen od toho, nesmí člověk čekat to, na co je zvyklý z Win. A jak je obvyklé v krajích českých, budu to raději používat a nadávat, než bych se něco naučil. :­-­) Tvorbu programů zvýší pouze vyšší masivnější používání. O Androidu taky zpočátku psali, že je pro nadšence a dnes vymazal Windows mobile. Ale jen diky masivní podpoře. Tehdy to MS těžce podcenil.
Odpovědět0  0
danito (144) | 22.7.201718:22
By měl odepřít aktualizace vůbec. V životě jsem nezažil tolik problémů. Po každé aktualizaci se stává ten systém nevypočitatelnější. Mám to na Lenovu 560 ThinkPad. i5 6200. Je to par dnů, co mi to opět napsalo aktualizovat a vypnout. Nemám šanci to změnit. Můžu se akorát nasr... Přestalo to chodit do spánku. Když si pustím dokument na YT a usnu, tak doteď to bylo tak, že se to uspalo. Pak stacilo dvakrát ťuknout na space a bylo. Včera mi to hrálo na zhasnuté obrazovce, dnes ráno mě přivítaly klikyháky na displeji a stejně jako včera jsem musel restartovat. Zas budu muset do systému, zas nastavovat a doufat. Nasr... Jak já ten systém nenávidím. Pořád něco. Zlatý 7. A to se v tom nevrtám. Tenhle notas je na 10 od koupě. První aktualizace znamenala zamrznutí každou chvíli. Pomohlo odaktualizovat a pak postupně. Po další aktualizaci už jsem si zvykl, že některé programy musim instalovat znova. Po téhle aktualizaci budu instalovat 7. W 10 je systém totálně k ničemu. Nesahá po kotníky ani 95. Každá aktualizace znamená problémy. Kdyby to nebylo na Intelu a na osvědčené platformě, kdybych neco měnil nebo odebral, pak si řeknu, že jsem neco zkonil. Ale ne. Jestli aktualizace znamená, že to co fungovalo, fungovat nebude, že systém si dělá co chce, pak ať mi dementi z Richmondu vlezou na záda. Windows 10 jsou napi...!
Odpovědět3  3
Luk Skywalker (510) | 21.7.201712:10
Mám Ivy Bridge a pokud dojde na lámaní chleba, tak prostě nebudu aktualizovat ­(snad stále budou k dispozici aspoň bezpečnostní aktualizace­). Ono taky proč vrtat do něčeho co funguje ­(a pak po aktualizaci třeba nefunguje­). Upgradovat PC jen proto, že to chce Windows nebudu.
Odpovědět2  0
Puppy8 (158) | 21.7.201712:05
To je jen problém Intelu, že si volí neschopné subdodavatele. Naopak je dobře, že to Microsoft neututlal a jasně pojmenoval kde je příčina.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.