reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
18.7.2006, Milan Šurkala, aktualita
Softwarový gigant Microsoft dává k soudu 26 amerických prodejců, kteří jsou obviněni z prodeje nelegálního software. Tedy ať už z prodeje nelegálního software nebo předinstalování nelegálních kopií software společnosti Microsoft. Tyto žaloby...
Marek22.22 | 18.7.200620:06
TAKTO si microsoft vynucuje exklusivitu u vyrobcu ? ... popravde receno, nedivil bych se kdyby to bylo cele trochu jinak ... ty firmy dost mozna nedodavali nelegalne software microsoftu, oni dost mozna jen prodavali hardware bez operacniho systemu windows, a microsofti pravnici dosli svoji genialni logikou k zaveru, ze je to totez jako by podporovali piratstvi ... ani trochu bych se tomu nedivil, za tech par let uz vim jak dokazi pravdu prekrucovat.
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 20.7.200617:08
Samozřejmě :­) Všechno vím Všechno znám ;­))
Odpovědět0  0
FilipZalud (101) | 22.7.200615:43
samozřejmě, u onoho obvinění, že dodávají PC s přeinstalovaným OS jde přesně o onu americkou demagogii, na to aby to bylo nelegální by si ty firmy musely účtovat za dodání onoho OS a také zákazníkum za to předat licenční číslo. Prostá předinstalce je spíše reklama než co jiného. Mimo jiné MS už přišel s podobnou teorií, že když se prodá PC bez OS dochází automaticky k nelegálnímu kopírování, takže to není žádný výmysl!
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 23.7.200621:11
>že když se prodá PC bez OS dochází automaticky k nelegálnímu kopírování


Co je to za blbost? Když tam není OS tak tam není ani SW, takže k žádnému nelegálnímu kopírování docházet nemůže?!

Ledaže by k tomu počítači dávali CD­/DVD s programy pro Windows. To už bych chápal..
Odpovědět0  0
Mark22.22 | 23.7.200623:34
Mate pravdu JE TO BLBOST, ale oni opravdu tento argument pouzivaji. Predhodi vam totiz statistiku ktera pravi ze MNOHO procent uzivatelu kteri zakoupi pocitac bez OS si ­"nelegalni cestou­" zkopiruji jejich MS Windows ... no a na zaklade teto statistiky dale operuji s implikaci ­"pocitac bez OS­" ­-> ­"nelegalni kopirovani­" ­(pri blizsi obhajobe v pripade nouze jen uvedou ze to plati s vykalkulovanou pravdepodobnosti MNOHA procent :­-­) )
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 24.7.20060:27
No jestli prodejce PC dává na CD­/DVD nějaké ty programy a hry pro Win tak je docela jasné, že zákazník použije Windows. V tom případě by měl dodávat i OEM wokna. V ČR je hned každému jasné, že tam hodí nelegalní Win. takže ty procenta jdou opravdu spočítat. :­))
Odpovědět0  0
Marek22.22 | 24.7.20069:49
Jste kratkozraky tele, smim­-li to tak rict. Jiste spocitat jde vsechno ... ale konkretne tento pristup vede k tomu ze vyrobce je zazalovan za zlocin ktery neprovedl ­(ale s vysokou pravdepodobnosti by jej mohl provest nekdo jiny­) a v uplne konecnem dusledku to vzhledem k postaveni MS a jejich windows vede k tomu ze nikdo nebude mit moznost Windows od microsoftu NEkupovat a NEdodavat ... protoze ­"procenta­" a ­"piractvi­" a ­"pravdepodobnost­" a ­"vubec­" ­- proste windows MUSITE dodavat !
Odpovědět0  0
Yeah Yeah Yeah (80) | 24.7.200613:37
:­)­)­)
Myslím si, že to vidíte moc černě. Možná že jste dodavatel.­(?­) ;­)

Každopádně o nějakých kauzách kde MS žaloval distributory nevím vůbec nic. Vím jen to co jste napsal.

A opakuji, že když výrobce k holému PC dodává programy pro Win ­(ještě jsem takového neviděl­) tak je MS trošku v právu. Řešení je až příliš jednoduché na to aby se s tím MS právníci zabývali takže pes je zakopán hloubějia nebo jinde ­(v Americe?­). :­-­)

Takže v tomto případě jsem opravdu krátkozraký, protože se na to dívám ze svého ­"bez informací nabytého­" pohledu.

Ale i tak napsat ­"proste windows MUSITE dodavat !­" je podle mně až příliš přetažené za vlasy. To se u nás stát nemůže. ­(Nebo snad stalo? Jestli mně něco ušlo.­) :­))
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.