reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.7.2006, Milan Šurkala, aktualita
Evropská komise nařídila Microsoftu platit dosti vysokou pokutu dva miliony Eur každý den za to, že neuvolnil dokumentaci svých rozhraní, tak aby i ostatní výrobci mohli vytvářet plně kompatibilní produkty. Placení této pokuty bylo nařízeno...
Anunnaki_Nibiru | 11.7.200617:29
A pak proc tolik stoji jedna verze WINDOWSu, protoze tech 400 milionu dolaru v roku 2004 zaplacenych EU a dlsi 500milionu co budou platit ted samozrejmne navysi opet cenu OS jen proto, aby mnely buzeranti z EU penizky. Asi si neuvedomuji ze pokud neni dustojna konkurence tak si stejne budeme muset ten OS koupit a bude o tu pokutu drahsi...takze buzeranti z EU vlastne pokutujou nas a ne MS !!! BUZERANTI Z EU ! ­(doufam ze jim MS zakaze pouzivat jejich OS v EU a se pouci buzeranti v EU kdyz budou muset travit hodiny casu denne na udrozovani os linuxu v provozu :­))
Odpovědět0  0
Styryx (39) | 11.7.200617:57
Ono u Linuxu bývá spíše větším problémem uvést jej do provozu ­(než u Windows, ovšem jak kdy a taky záleží jak tomu člověk rozumí­), řekl bych že udržování v provozu je ale u Linuxu naopak jednodušší než u Windows ­(u Linuxu už pak v podstatě nemusíte dělat nic a běží to pořád stejně­). Ale ano, souhlas, úřady EU i ČR by měly používat Linux, protože by to znamenalo značné úspory za OS i Office.
Odpovědět0  0
Styryx (39) | 11.7.200617:58
... a navíc by to pro Microsoft bylo možná větším trestem než rozdávání nějakých pokut ;­-)
Odpovědět0  0
Jakub Hegenbart | 14.7.20064:24
Licence Windows stojí tolik, kolik stojí, kvůli Microsoftem degenerovanému trhu, jehož další degeneraci se EU snaží tímhle zabránit. To je prosté. Ta pokuta je symbolická, mimochodem.
Odpovědět0  0
starmen (438) | 16.7.200612:18
1. Myslite si, ze by M$ zlevnil kdyby nedostal pokutu ? Naivni. A navyseni cen u M$ produktu jsem si nevsiml. Je to firma, ktera tezi ze sveho Monopolu a proto jeji zisky vypadaji tak jak vypadaji.
2. Ta pokuta je vzhledem k ziskum M$ stale jeste pomerne smesna.
3. Jak by jste to resil Vy ? Nechal M$ at si dela co chce ?
4. Osobne jsem stravil hodne casu ­(odhadem mesic­) na zprovozneni meho Linux routeru ­(firewall, routing, shaping, mailserver + ucty v mysql, spamassasin, imap, pop3, clamav, ntp, ftp + ucty v mysql a mnoho dalsiho­). Jedinou udrzbu co byla, kdyz se na hlavnim disku objevily Bcka. System jsem zkopiroval na jiny disk, zavedl lilo a ejhle, system jede dal. Dva roky uz jsem na to nemusel sahnout a bezi to non­-stop, takze udrzovani linuxu se jaksi nekona. Kdyz mi vypadne nejaka sluzba, kterou sleduji, provede se pokus o jeji nastartovani a kdyz to selze, prijde mi SMS :­-­) ­(scriptik v bashi na 50 radku :­-­) ­). Evidentne o Linuxu toho moc nevite ­(tim nerikam ze ja ano­).
Jinak to, ze EU je socialisticke zrizeni, ktere chce kontrolovat co nejvetsi toky penez ­(bohuzel­) souhlasim.
Odpovědět0  0
MArk345 | 10.7.200620:45
NJ , jak jde o prachy, tak to NAJEDNOU JDE ! :­-)
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.