reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
10.2.2022, Jan Vítek, aktualita
Americké Ministerstvo spravedlnosti (US Department of Justice (DOJ)) se pochlubilo svým úspěchem, a sice zajištěním kryptoměn v celkové hodnotě 3,6 miliardy dolarů. S tím souvisí i zatknutí jistého manželského páru. 
Akuh (1099) | 10.2.202216:18
A tohle je důvod proč btc zločinci a teroristi používají minimálně a místo toho se pořád ve velkém jedou dolar jak v hotovosti tak přes banky...
Ale dezinformátoři co tvrdí že bitcoin je jen pro zločince a teroristy budou šířit bludy dál a dál...
Odpovědět9  3
Mirek55 (602) | 10.2.202216:51
Jedna celkem amatérská dvojice jaro nedělá. Organizovaný zločin je mnohem sofistikovanější a často mu vadí, když musí manipulovat tunami papírových peněz.
Odpovědět3  5
Eskymak (1057) | 10.2.202217:19
Tunami? Milion € se vejde do krabice od cereálíí a váží něco málo před 2Kg. Proč si myslíte, že je tlak na nepoužívání 200€ a 500€ bankovek?
Odpovědět5  1
Mirek55 (602) | 10.2.202218:41
Ano tunami. Cena prodaných drog jen v USA? Existence i menších bankovek? Bingo!
Odpovědět1  6
Eskymak (1057) | 10.2.202222:30
Ale tak denní tržba snad bude vždycky cash, protože zákaznící na ulici krypto nemají... A velký objemy peněz nebudeš asi vozit v jedno dolarových bankovkách... Tyhle lidi mají kapacitu na to si ty peníze vyměnit za něco lépe manipulovatelného a je to součástí pracího programu.
Odpovědět3  0
wrah666 (6205) | 10.2.202219:04
Btw, máme krásné srovnání. 7 mega, jedna krabice na víno. A myslím, že byla poloprázdná. ­(hm, ale ten ročník bych koštnul :­) :)
Odpovědět1  0
Akuh (1099) | 10.2.202221:14
Nesmyslnost tvé reakce je v tvém nechápání jak crypto funguje. A jak se v něm peníze můžou prát. V cryptu totiž nelze prát obrovský částky, takový je limit technologie. První věc co platí je, že každá transakce má vstupy a výstupy. pokud si budeš posílat sem a tam s kámoši dokolečka peníze přes crypto, vždy je to vystopovatelné až k první transakci. Takže jak se crypto pere? CoinJoinem. Tedy vezmeš špinavé crypto které chceš vyprat a čisté crypto od někoho jiného než jsi ty, uděláš transakci která je smíchá, přičemž je důležité aby ta transakce měla alespoň dva stejně velké výstupy od každého z účastníků. Tyhle dva výstupy můžou patřit komukoliv z vás dvou. Ten zbytek je stále špinavej. Tak získáš možnost popření že to špinaví crypto, protože nelze říct čí je kterej je ten čistej a kterej je ten špinavej a je jasný komu z vás dvou patří.
Tak a teď, co z toho vyplývá? Na praní potřebuješ čistý krypto. Aspoň v nějaký míře čistý. A potřebuješ ho odpovídající množtví. Co se stane když do praček nasypeš obrovský množství peněz? No místo toho aby se ti to smíchalo s čistým cryptem se ti smíchá s tvým vlastním cryptem. To znamená žes to nevypral. U bitcoinu musíš tuhle transakci udělat explicitně a domluvit se s někým ­(Wasabi wallet, Samuraj Wallet to umí­). V moneru probíhá jak ho chápu by design. Ale v obou případech platí, že pokud tam nasypeš moc peněz, tak nepereš. To je limit technologie. Organizovanej zločin i teroristi potřebují prát silně nad schopnosti crypta vyprat. Proto to nedělají. Tihle tak vysokou částku vyprat snažily. Proto dopadly jak dopadly.
Odpovědět1  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.