Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mionix uvádí herní myš Avior 8200

29.5.2013, Jan Vítek, aktualita
Mionix uvádí herní myš Avior 8200
Možná jste ještě neslyšeli o firmě Mionix, a tak vězte, že jde o švédského výrobce herních periferií, které sám označuje za profesionální hi-end. My se o něm zmiňujeme v této aktualitě vůbec poprvé a snad ne naposled, neboť evropských firem...
Možná jste ještě neslyšeli o firmě Mionix, a tak vězte, že jde o švédského výrobce herních periferií, které sám označuje za profesionální hi-end. My se o něm zmiňujeme v této aktualitě vůbec poprvé a snad ne naposled, neboť evropských firem bychom si měli vážit, i když je celkem jasné, že výrobní kapacity budou někde jinde (čili v Asii).





Nyní jde o herní myš Avior 8200, která má univerzální design pro praváky i leváky, kteří ji budou moci držet v dlani nebo konečky prstů. Vybavena je přitom devíti tlačítky, 32bitovým procesorem ARM na 72 MHz, 128 kB paměti a laserovým senzorem s rozlišením 8200 dpi (že by Avago ADNS-9800?).





Povrch myši má 4 vrstvy gumy pro jistý úchop, pak tu je možnost si zvolit podsvícení kolečka a loga na hřbetě myši libovolnou barvou, přednastavené rozlišení dpi si budeme moci měnit ve hře ve třech krocích a samozřejmostí je už dotazovací frekvence 1000 Hz a možnost programování tlačítek.

Pak ale zpráva zmiňuje také užitečný nástroj S.Q.A.T - Surface Quality Analyzer Tool, jenž bude měřit kvalitu podložky či prostě povrchu, na němž se myš pohybuje. Vhodný povrch obyčejně poznáme podle toho, že ukazatel buď reaguje svižně a nezadrhává se, ovšem S.Q.A.T by mohl nabídnout dodatečné údaje.

Avior 8200 bude k dispozici v červnu za doporučenou cenu 90 euro.

Zdroj: techPowerUp