Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mistrovství ČR v PC hrách: souboje o 260 000 Kč a úspěchy eSuby

3.5.2011, eSuba, aktualita
Mistrovství ČR v PC hrách: souboje o 260 000 Kč a úspěchy eSuby
Letošní rok započal pro české a slovenské hráče počítačových her velmi slibně. Koncem dubna se totiž v obci Seč na Pardubicku uskutečnilo oficiální Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2011, které pořádal portál PLAYzone.cz....
Letošní rok započal pro české a slovenské hráče počítačových her velmi slibně. Koncem dubna se totiž v obci Seč na Pardubicku uskutečnilo oficiální Mistrovství České republiky v počítačových hrách 2011, které pořádal portál PLAYzone.cz. Více než 150 hráčů zde soupeřilo o ceny v celkové hodnotě 260 000 Kč, což se v našich končinách automaticky zařadilo mezi nejdotovanější akci tohoto typu. Členové multiherního týmu eSuba zde samozřejmě nemohli chybět.

Foto z místa činu
Zleva: DeViL, PredY, Lopata

Zúčastnění si museli projít dlouhými a náročnými kvalifikacemi, jež probíhaly od začátku roku v podobě Mezihernových turnajů, tedy klasických turnajů v počítačových hernách po celé České a Slovenské republice (pro ty nejlepší byly také připraveny slušné finanční odměny v řádech tisíců Kč).



V Seči, respektive v Kongres Hotelu Jezerka, se zápasilo ve hrách Counter-Strike 1.6, Counter-Strike: Source, FIFA11, StarCraft II a TrackMania Nations. Díky přítomnosti štábu PLAYzone neuniklo celé klání tisícům divákům, kteří celý průběh sledovali online z domova (bylo možné jej sledovat i na Světu hardware). V konkrétních číslech se hovoří o průměrné sledovanosti kolem 10 000 unikátních diváků.

Hromadné foto výpravy eSuby
Předávání cen výhercům TrackManie Nations

Skvělou podívanou předvedli především zástupci her jednotlivců. Ve FIFA11 překvapivě zvítězil hráč CZZZECH s národním fotbalovým týmem Francie.

StarCraft II ovládl hráč klubu eSuba.INTEL – Predy, jenž ve finále dokázal obrátit nepříznivý stav a důslednou taktikou si došel pro titul Mistra ČR.

V závodní hře TrackMania Nations pak dominovala stáj eSuba.Red Bull. Ta si díky dvojici jezdcům - hakkiJunior a tween dojela pro “double“ a získala jak stříbrnou, tak zlatou medaili.

V týmových záležitostech si pro titul došel tým eXtatus (Counter-Strike 1.6) a OX.Enermax (Counter-Strike: Source).
Autor: eSuba
eSuba je dlouhodobě nejlepším českým multiherním týmem zaměřujícím se na nejperspektivnější hry progamingu. V poslední době se sféra zájmu tohoto týmu rozšířila z PC her i na konzolové (zejména Xbox360).