reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MiTAC Mio 8390 na trhu!

18.2.2004, Petr Hájek, článek
MiTAC Mio 8390 na trhu!
Společnost Mio Technology Corp. konečně přichází na trh s dlouho dopředu ohlášeným následníkem modelu MiTAC Mio 8380. S operačním systémem z rodiny Windows Mobile 2003 a procesorem Intel PXA262 má tento pohledný triband GSM přístroj věru co nabídnout - vedle komunikačních dovedností je u něj kladen mimořádný důraz i na multimédia, o čemž svědčí také SD/MMC slot a integrovaný digitální fotoaparát, se kterým jdou zachytávat i videa.
MiTAC Mio 8390 nabízí extra velký displej úhlopříčky 56 mm, který při rozlišení 176 x 220 pixelů zobrazuje 262144 barev, GPRS Class 10 (4 + 2), možnost používat MP3 soubory jako tradiční zvonění, polyfonii, poslední Java MIDP verze 2.0 s dotekovou odezvou, vestavěný digitální fotoaparát (max. velikost snímku 640 x 480), plnou skinovatelnost, integrovaného MSN Messanger klienta, WAP 2.0, infraport a v neposlední řadě i solidní paměťovou kapacitu. Všechny tyto vlastnosti dělají z MiTACu Mio 8390 jeden z nejvybavenějších smartphonů poslední generace na trhu. Přístroj je dodáván buď v barvě červené nebo stříbrné a již se prodává na Taiwanu za přibližně 480 USD.





















Horní část flipu véčkového Mio 8390 obsahuje vestavěný digitální fotoaparát rozlišení 0,3 Mpix u nějž lze ostřit, používat zoom (5 kroků) a měnit jas nasnímaných fotek. Fotografie jsou dle zasvěcených údajně velmi kvalitní, čisté a detailní. Co se týče multimediálních dovedností, pak MiTAC Mio 8390 umí vedle přehrávání MP3 také zachytávat video, do vestavěných 16 MB paměti se vejde až 60 15vteřinových klipů, což nám suma sumárum dává 15 minut celkem. Pokud někdo uvažuje o archivaci či vážnější práci s obrázky i videem, může samozřejmě kdykoliv využít výhod SD/MMC paměťových médií. Displej přístroje je samozřejmě transreflexivní a na prohlížení čehokoliv se svými 18bitovými barvami jako šitý,

40hlasá polyfonie dnes již není žádnou zvláštností a komu by snad bylo 25 vestavěných melodií málo, může jako běžné zvonění použít libovolný MP3 soubor, takže v žádném případě nehrozí situace z reklamy, kdy zazvoní mobil a půl ulice se domnívá, že zvoní telefon právě jim. Java MIDP 2.0 obohacuje herní zážitek zejména o již zmíněnou hmatovou odezvu, takže kvalitní zábava u her je zaručena. Ani u highendového smartphonu samozřejmě nechybí funkce pro práci se skiny, mezi kterými si uživatelé mohou vybrat ten, který jim sedí nejvíce nebo si vytvořit svůj.

Vedle hlasově komunikačních funkcí známých z každého telefonu obsahuje MiTAC Mio 8390 i MSN Messenger, takže chatování s pracovními kolegy či přáteli nestojí nic v cestě. Přístroj lze pochopitelně synchronizovat s MS Outlookem a umí i přijímat a odesílat emaily. MiTAC Mio 8390 má pro uživatele k dispozici 16 MB paměti, do kterých se vejde až 10 000 kontaktů či několik set fotografií, na 128 MB paměťovou kartu lze uložit až 90 minut videa. Přístroj má vydržet kolem 100 h ve standby módu nebo až 3 h hovoru.
Zdroj: MobileMag
reklama