reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Mobile World Congress 2020 byl zrušen, další mohou následovat

13.2.2020, Jan Vítek, aktualita
Mobile World Congress 2020 byl zrušen, další mohou následovat
NVIDIA se na konci minulého týdne rozhodla, že kvůli šířící se nákaze koronaviru se nebude letos účastnit akce Mobile World Congress a nebyla v tom sama. Nyní se už ale dozvídáme, že zrušen byl celý letošní MWC. 
V dané situaci to vypadá, že organizátoři Mobile World Congress udělali správnou věc, neboť riziko zavlečení koronaviru označovaného již jako Covid-19 do Evropy je velké a podobné akce by mohly zajistit jeho rapidní šíření v celém světě. Stačí si uvědomit, že MWC se obvykle účastní na sto tisíc lidí z celého světa, kteří se na pár dní pohybují v těsné blízkosti a pak se zase rozjedou do svých domovů, a to vše v době, která je kratší než ta inkubační. Veletrhy a obdobné hromadné akce jsou tak v této situaci skutečně velká hrozba. 
 
 
John Hoffman, CEO společnosti GSMA pořádající MWC, v krátkém vyjádření uvedl, že v této situaci není možné akci uskutečnit. Možnost jejího odsunu na pozdější datum ani nebyla zmíněna a Hoffman rovnou uvedl, že se jeho GSMA společně s Host City Parties chystá pracovat na přípravě MWC Barcelona 2021. 
 
Je také třeba poznamenat, že i kdyby letošní MWC proběhl, i tak by na něm chyběla řada významných společností, které už stačily mezitím účast odříct. Konkrétně to jsou AT&T, Amazon, BT, Ericsson, Deutsche Telekom, Cisco, Intel, Facebook, HMD Global, Nokia, LG, Sprint, Verizon, Sony, MediaTek, Royole, Marvell, Volvo, NVIDIA, Marvell, McAfee, Sprint, Rakuten, Western Digital a Vivo. 
 
Na druhou stranu, společnosti jako TCL nebo Xiaomi stále plánují své vlastní představovací akce pro novináře, i když nyní asi záleží i na tom, zda je vůbec nějací budou chtít navštívit. 
 
Nyní můžeme vyčkávat na to, jak se zachovají organizátoři dalších velkých akcí. Příští měsíc má proběhnout GPU Technology Conference v San José a vrcholem letošního roku by se měl stát Computex 2020 na Tchaj-wanu, který je plánován na začátek června. Vše tak bude záviset na tom, jak se bude vyvíjet šíření nákazy, nicméně lze předpokládat, že do června ještě zdaleka nemůže být po všem. 
 
Zdroj: Anandtech


reklama