reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Modern Warfare si žádal už 250 GB prostoru, nový patch to mění

14.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Modern Warfare si žádal už 250 GB prostoru, nový patch to mění
Titul Call of Duty: Modern Warfare z minulého roku se dá označit za vskutku nenažraný, co se týče prostoru na disku, který si pro něj uživatel musí vyhradit. Donedávna přitom platilo, že jsme potřebovali více než 250 GB. 
Call of Duty: Modern Warfare tak nebylo možné nainstalovat na 250GB SSD, jejichž kapacitu tato hra překračovala, ostatně ta vstoupila na trh s požadavkem na 175 GB volného prostoru a postupně v průběhu svého prvního roku bobtnala a vyžadovala stále víc. To je pak velice nepříjemné pro mnohé uživatele, kteří navíc ani nemusí potřebovat všechna herní data a jimž tak jedna hra zbytečně blokuje prostor pro jiné instalace. A pokud se to sejde s pomalým internetovým připojením, pak stojí za úvahu investice do pevného disku se slušnou kapacitou, kam můžeme dočasně z SSD odsouvat právě nepotřebné instalace her, k nimž se ale chceme v dohledné době vrátit. 
 
 
Studio Infinity Ward ale dokázalo zareagovat na stížnosti a připravilo záplatu na verzi 1.28, která je již k dispozici a nabízí možnost instalace pouze těch částí, jež opravdu potřebujeme a hrajeme. Respektive z pohledu hráčů půjde spíše o možnost odinstalace nepotřebných částí hry, která se dělí na základní část s plnou kampaní, kooperaci a režimy Special Ops, Warzone (battle royale) a Survival. 
 
 
Paul Haile z Infinity Ward přitom píše o tom, že nová aktualizace bude mít v nabídce možnost odinstalování různých částí hry v případě PC verze a o konzolích se v jeho tweetu nic nepíše, ovšem ty už danou možnost mají od června, takže je vlastně s podivem, že PC verze s tím přichází tak pozdě. Nejčastěji přitom může jít o kampaň, kterou už mají hráči buď dokončenou, anebo o ni ani nestojí a ta přitom může zabírat velice podstatnou část instalace.


reklama