reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
Diskuze k článku: Motherboard je základ: Úvod
3.6.2009, Michal Koláček, článek
Tak jako na začátku každého měsíce vám i v červnu představíme novou tematickou přílohu "Motherboard je základ". Samotný název o ní mnohé napovídá, ovšem na co se můžete nadcházející týdny skutečně těšit, najdete v dnešním úvodním článku.
ok1hws (1) | 3.6.200916:53
Už v článku autor uvádí, že je možno najít svůj pohled na věc a kritérium podle čeho vybírat. Já začal kdysi s mašinou ATARI 800XE. To byly časy. Jasně dnes je to přinejmenším úsměvné. Pak jsem si začal stavět PC sám a nestydím se za to, že hlavně dle ceny komponent. Však si vzpomeňte co stály např. MFM HDD apod. Dnes si nechám radši poradit i když přicházím do obchodů většinou s jistou představou. Sem tam nějakou tu komponentu dokoupím. Mám již zase starší stroj na C2D E6300 na 1,6GHz GF7600 160GB HDD 2GB RAM deska od GIGABYTE a ještě dost dlouho bude muset makat. Zatím stačí a maká na 100% spolehlivě a to i s W7. Nejsem hráč tak mi sestava plně postačuje. Proč bych měl něco měnit. Teda né že by nebylo co? Získal bych tím něco navíc? Snad pocit, že mám výkonnější stroj, který stejně nevyužiju. Tak takhle na to koukám zase já. Všem hezký den
Odpovědět0  0
a4000 | 3.6.200917:31
tak ano, 8­-bity bola ina liga, myslim, ze lepsia :­) dnes sa to vsetko vyraba v tonach a v niekolkych tovarniach v Cine, Taiwane, Singapure a pod., potom sa na vyrobok vo vyslednej faze nalepi niektora z nalepok a ­"znackovy­" produkt je hotovy :­) ostava len dufat, ze kvalita hotoveho produktu je naozaj ovplyvnena u znackovejsich vyrobcov aspon vyberom kvalitnejsich polovodicov, vyssou kvalitou vystupnej kontroly a nejakeho toho know­-how, ktore do vyrobku investoval :­) a myslim si, ze vyber konkretneho kusu HW je z velkej miery aj vecou stastia, ze aku strastiplnu cestu prekonal od opustenia tovarne az ku koncovemu spotrebitelovi :­) kazdopadne, ja sa snazim kupovat casom ­(a spokojnymi uzivatelmi­) overene produkty, u ktorych su vychytane drobne zaciatocne chyby a ktore su v dany okamih dostupne za dobry pomer cena­/vykon, lebo investicia do HW je v domacom prostredi vysoko stratova :)
Odpovědět0  0
ja tu | 3.6.200915:49
poznam zopar firiem co skladaju kompy a vedu napr. len seagate disky, kingston ramky a gainward grafiky ­- nic ine do svojich zostav nedavaju, lebo su to pre nich osvedcene znacky, komponenty osamote predavaju ale do svojej zostavy nie
Odpovědět0  0
lolik | 3.6.200920:20
No kazdy mame nejakou tu svou znacku,kterou preferujeme.a jsem rad ze nevlastnim HDD Seagate as na jeden kousek.Pac je to posledni dobou peknej sunt na to jak jse vsude resi ze je to kvalitni znacka.Ano je to kvalitni znacka ale as na urcitou vadnou ale obrovskou zasilku zmetku,kterou nejsou ani schopni zavadu odstranit.
Odpovědět0  0
bzzz | 3.6.20099:03
Kdo nějaký ten pátek skládá počítače pro zákazníky, tak ví, že cena komponentů je rozhodující. Deska ­(a ostatní komponenty­) můžou být to nej­-nej technologicky na výši, tiché, s malou spotřebou a o takový počítač je minimální zájem. Stačí pár stovek rozdílu v ceně a kupující sáhne po zastaralé technologii nebo i repasu. A spotřeba komponentů nebo kompletního PC? Málo koho zajímá. Jenom třeba zdroje ­- raději levný nekvalitní EC zdroj 550W s účinností 55% než dražší kvalitní značka 400W s účinností 85%. Hlavně další 3,4 stovky ušetřené.
Odpovědět0  0
a4000 | 3.6.200910:12
podla mna sa neda takto globalizovat, ano, vela ludi hladi hlavne po co najnizsej cene, ale ked sa im vysvetli, ze preco niekde priplatit a tak v sumare vlastne usetria ­(nestabilita, nekompatibilita, vyssia poruchovost, atd.­), tak su casto ochotni tych par korun za lepsi komponent priplatit, len im treba rozumne argumentovat a vysvetlit suvislosti ;)
Odpovědět0  0
mech13 (422) | 3.6.200910:36
pak je problem, ze se BFU ta cena uz moc nezda, vleze do druheho kramu, tam mu reknou ze EC jsou OK, a ta deska je supernovinka a s klidnym svedomim si tu kraksnu BFU koupi u nekoho jineho...
toto je proste zamerene na ty co o to maji zajem a jsou si vedomi toho, ze jenom bohati si muzou kupovat levne veci...
Odpovědět0  0
kolecko (40) | 3.6.200913:17
Suhlas, zasa ma to aj druhu stranu veci.
Odkedy sme stanovili obchodnikom ­"blacklist­" mb, zdrojov, periferii, skriniek, NB, ­(msi865, atx EC, trust,...­) , rapidne poklesli reklamacie. Napr u zdrojov z 50­-60 na cca 1­-2 za rok.
Zakaznici, ktori hladia na cenu, aj tak budu kupovat ­"tescoPC­", taki su aj tak zdrojom problemov.

Cize stanovit si istu minimalnu kvalitativnu hranicu moze mat vplyv na obrat, na druhej strane to moze podstatne znizit vydavky na reklamacie a servis s tym suvisiaci.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.