Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola A920 - Symbian OS a sítě 3G?

18.3.2003, Petr Hájek, článek
Motorola A920 - Symbian OS a sítě 3G?
Další stroj s neuvěřitelnými schopnostmi se blíží na trh, stupeň maximální integrace předvádí Motorola tentokrát na triband GSM/GPRS/UMTS přístroji Motorola A920. Vedle toho, že se s ním samozřejmě dovoláte prakticky na všech světadílech, obsahuje vestavěný digitální fotoaparát (kameru), je tu i GPS a integrovaná herní konzole.
Motorola dříve experimentovala s různými řešeními pokročilé funkčnosti ve svých zařízeních (např. Motorola A760 laškovala s Linuxem), což zavdávalo ve světě mobilních přístrojů ke spekulacím, které platformě vlastně Motorola zůstane nakonec věrná. Vypadá to, že se konečně rozhodla.





Americký regulační orgán FCC schválil zařízení Motorola A920 - triband GSM/GPRS/UMTS 900/1800/1900/2100 MHz zařízení běžící pod OS Symbian s UIQ platformou nahoře - stejná kombinace, jaká byla použita u PDA Sony Ericsson P800. Dle FCC je Motorola A920 zaměřená především na sítě 3G, které dokáží využít všech schopností přístroje skutečně naplno.

Komunikátor A920, jak jej označuje sama Motorola, nabízí opravdu široké schopnosti. Vedle integrovaného digitálního fotoaparátu, schopného jak jednotlivých snímků, tak nahrávání videosekvencí, budou majitelé Motoroly A920 také schopni používat videofonii (vedle hlasu také uvidíte, s kým mluvíte) a streaming audio i video souborů (stahování multimédií ze sítě).





Plně integrovaný GPS jistě také potěší nejednoho uživatele standardní sadou lokalizačních funkcí. Povšimněte si prosím dvou tlačítek nad displejem, říkáte si, k čemu asi tak jsou? Správná otázka - pokud A920 otočíme, tak získáme regulérní herní konzoli, což jasně naznačuje, jak velký důraz bude nadále kladen na mobilní zábavu.

O podpoře zpráv SMS a MMS se vcelku nemá cenu bavit, spíše by překvapilo, kdyby zde nebyla, dále přístroj zvládá hlasové vytáčení, pochopitelně rozeznává psané písmo a půjde synchronizovat s PC přes USB port.

Stejně jako Sony Ericsson P800, nabízí i Motorola A920 ukládací možnost v podobě slotu pro paměťovou kartu. Samozřejmě, bez Sony tu velmi nepravděpodobně narazíme na Memory Stick, svět A920 tipuje na SD, zatím ani slovo o SDIO, ale stejně, co k tomuhle přístroji ještě chcete přidávat... ?

Zdroj: infoSync