reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola Droid 2: oficiální specifikace Aktualizováno

11.8.2010, Jakub Doležal, aktualita
Motorola Droid 2: oficiální specifikace Aktualizováno
Konec všem dohadům, Motorola a Verizon konečně oficiálně oznámili specifikace očekávaného modelu Droid 2. Na trhu se tak již brzy objeví další velmi dobře vybavený komunikátor, který se může postavit konkurenci. O nástupci v Americe populárního...
Konec všem dohadům, Motorola a Verizon konečně oficiálně oznámili specifikace očekávaného modelu Droid 2. Na trhu se tak již brzy objeví další velmi dobře vybavený komunikátor, který se může postavit konkurenci.



O nástupci v Americe populárního Droidu se již nějaký ten měsíc hovoří, avšak Motorola si finální specifikace nechala pro sebe až do včerejšího dne. Na stránkách výrobce se poté objevila poměrně stručná charakteristika nového modelu, který by měl nahradit „pokořitele“ iPhonu.

Motorola vyráží do boje s úhlopříčkou 3,7“ a WVGA (480x854) rozlišením. Displej bude samozřejmě podporovat multi-dotyková gesta a pro rychlejší psaní je připravena výsuvná QWERTY klávesnice. Oproti minulé generaci zmizel z oblasti klávesnice často kritizovaný D-Pad. Hmotnost a rozměry jsou na chlup stejné jako u předchozího modelu, tedy 169 gramů a 60,5 x 116,3 x 13,7 mm.



Hnací silou celého telefonu bude procesor na frekvenci 1 GHz. Motorola již upřesnila typ a jedná se o čip OMAP 3630, jež pohání i Droid X. Operační paměť nabídne slušných 512 MB a operační systém bude stále oblíbenější Android ve verzi Froyo (2.2). Celkově by se tak mělo jednat o velmi svižný telefon.

Operační systém Froyo je samozřejmě doplněn o nadstavbu Motoblur (Blur UI), kterou lze připodobnit například HTC Sense UI. Na vlnách internetu se bude hodit prohlížeč založený na Webkitu. Podporováno je HTML5 a Adobe Flash 10.1. Přímo v telefonu si pak můžete přehrát velké množství multimediálních formátů, či si listovat fotkami, které vyfotíte skrze fotoaparát s rozlišením 5 MPx. Ve špatných světelných podmínkách přijde vhod blesk vybavený dvojicí LED.



Na veškeré soubory je připravena integrovaná paměť s kapacitou 8 GB a v balení nalezneme další 8GB microSDHC kartu. Pro navigaci je určeno asistované GPS a navigace Google Maps. Motorola myslela i na domácí zábavu a Droid 2 disponuje podporou DLNA. Bezdrátové přenosy lze uskutečnit skrze Wi-Fi (802.11n), či Bluetooth (2.1 + EDR).

V obchodech se Motorola Droid 2 objeví již zítra, avšak zatím pouze v nabídce operátora Verizon. Cena je při dvouletém kontraktu příjemných 3800 Kč ($199,99). Fandové filmové série Star Wars si prý budou moci objednat speciální verzi s označením R2-D2.

Zdroj: Motorola, TCM
reklama