Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola MPx300 – Král králů

3.8.2004, Pavel Bureš, článek
Motorola MPx300 – Král králů
Jedním z nejočekávanějších Pocket PC přístrojů letošního roku je bezpochyby Motorola MPx300. Od jiných PDA se stejným operačním systémem se liší zejména díky nezvyklé rozevírací koncepci a vestavěné klávesnici. Dnes tedy něco fotografií a dalších zajímavostí...
Známé moudro praví, že opakování je matka moudrosti. Pojďme si tedy nejdříve připomenout základní parametry zařízení. Motorola MPx300 je vybavena triálním GSM/GPRS modulem, využívá operační systém Microsoftu Windows Mobile 2003 for Pocket PC Phone Edition. Disponuje plnohodnotnou QWERTY klávesnicí, nechybí Bluetooth, Wi-Fi ani infračervený port. Displej má obvyklé rozlišení 320 x 240 bodů a je schopen pracovat v 16-bitových barvách.

Pro uživatele je připraveno nepříliš rozlehlých 21,24 MB RAM, 23,96 MB dat můžete uložit do flash paměti. Operační systém je uložen v 64 MB ROM. Motorola MPx300 je vybavena procesorem Texas Instrument ARM OMAP o frekvenci 195 MHz.

Mimo programů napsaných přímo pro operační systém můžete nainstalovat aplikace napsané v jazyce Java. Rozměry přístroje jsou 96 x 60 x 21,5 mm, není to tedy žádny kolibřík, ale rozměry nejsou u PDA vždy tím nejdůležitějším parametrem. Komunikátor váží se standardní baterií 135 gramů, tedy přibližně tolik, kolik vážily mobilní telefony před dvěma lety.

Nejprve pár zvětšitelných náhledů:





A ještě několik screenshotů tradičního QVGA rozlišení 240 x 320 pixelů:











Více než 200 dalších fotografií najdete na Mobinaute.