reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola představila smartphone Dext, nabídne QWERTY klávesnici a Google Android

12.9.2009, Pavel Bureš, aktualita
Motorola představila smartphone Dext, nabídne QWERTY klávesnici a Google Android
O společnosti Motorola nebylo v poslední době, alespoň co se chytrých mobilních zařízení týče, příliš slyšet. Několik chystaných smartphonů bylo zrušeno, tak doufejme, že se představený DEXT (v USA bude prodáván jako CLIQ) dostane na pulty...
O společnosti Motorola nebylo v poslední době, alespoň co se chytrých mobilních zařízení týče, příliš slyšet. Několik chystaných smartphonů bylo zrušeno, tak doufejme, že se představený DEXT (v USA bude prodáván jako CLIQ) dostane na pulty obchodů. Jak je vidět na níže uvedených snímcích, Motorola DEXT zaujme mj. velkým 3,1" dotekovým displejem, jehož rozlišení činí 480 x 320 bodů. Stejně jako u jiných přístrojů byl použit kapacitní displej, smartphone tak můžeme ovládat pouze bříškem prstu, nikoli nehtem či plastovým stylem.




Druhou hlavní předností je velká čtyřřadá QWERTY klávesnice, v levé části si prosím, všimněte polohovacího zařízení nahrazujícího kurzorové šipky, při psaní na klávesnici tak nebude nutné neustále přesouvat prst z displeje na QWERTY a opačně. V útrobách zařízení tepe procesor Qualcomm 528 MHz, operační paměť má kapacitu 256 MB, pro uživatelská data je k dispozici 1 GB paměti a microSD slot podporují karty o kapacitě max. 32 GB. Nechybí ani bezdrátové sítě v podobě Bluetooth a Wi-Fi, řidičům přijde vhod GPS, milovníkům hudby pak 3,5 mm jack. Rozlišení snímače fotoaparátu činí 5 Mpix, k Internetu se kromě GPRS/EDGE můžeme připojit také pomocí HSDPA.

Zdroj: GSMArena
reklama