Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola představuje 6 nových mobilů!

25.11.2003, Petr Hájek, článek
Motorola představuje 6 nových mobilů!
Společnost Motorola představila sérii nových přístrojů zaměřenou na celé spektrum zákazníků - od lowendové Motoroly C200, přes modely V150, C250, C343, C450 až k highendovému C550. Mezi mobily najdeme s jedinou výjimkou už prakticky výhradně barevné displeje, standardem se stává i podpora MMS a možnost dovybavit přístroj vlastním programem či hrou.
Jak už to tak bývá, každý z nových modelů se snaží oslovit určitou skupinu zákazníků a nabídnout jim za konkurenceschopnou cenu solidní vlastnosti stojící za zvážení. Dle slov Motoroly bylo u všech přístrojů ovládání přepracováno na kompromis mezi rychlým přístupem k nejčastěji používaným aplikacím a co nejjednodušším ovládáním. Inovací se údajně dočkaly též aplikace týkající se zprávařiny, což by se mělo pozitivně odrazit zejména na rychlosti vkládání textu.

Nejmocnějším přístrojem celé sestavy je bezesporu Motorola C550 vybavená digitálním fotoaparátem rozlišení VGA, podporou MMS, J2ME a samozřejmě i široce konfigurovatelným zvoněním. Přístroj se v Asii i Evropě očekává ještě během tohoto roku. O něco slabším kouskem je Motorola C450 zahrnující také photo-messaging pro tichou konverzaci, J2ME podporu i caller ID v podobě fotografie. Tento typ je zatím dostupný v Evropě, v Asii se objeví ještě před koncem roku. Oba přístroje nabízí šetřiče, polyfonické zvonění i aplikaci MotoMixer pro práci s melodiemi.

I u Motoroly C250 vybavené barevným displejem a pro někoho možná zajímavou možností stáhnout si zvonění z MTV, nalezneme polyfonii a editační aplikaci MotoMixer. Navíc zde objevíme vyměnitelný přední i zadní kryt, telefon také půjde vybavit některým ze stylových Themes motivů, pozadím nebo animovaným šetřičem. Motorola C250 je k dostání v Evropě a Asii.

Motorola C343 v sobě kombinuje vyměnitelné kryty a podporu EMS, je vidět, že Motorola začala ubírat na vlastnostech, ale C343 stále obsahuje něco, co firma nazývá "musical ringtones," dále nechybí hry a rovněž stáhnutelné šetřiče a pozadí. Motorola C343 je určena pro Severní Ameriku, čemuž odpovídají i její patřičná neevropská pásma.

Pro spořivé a nenáročné uživatele je určena Motorola C200, u které nalezneme jen černobílý displej, funkce pro základní práci se zprávami a volání. I pro ni ale výrobce slibuje něco vestavěných her, šetřičů a zvonění. Přístroj bude dostupný před koncem letošního roku.

A konečně je tu stříbrné véčko, Motorola V150, vybavené barevným displejem, což je v podstatě vylepšená verze typu Motorola V50. Uživatel se může těšit na hlasové vytáčení, dobrou podporu zprávařiny a přístup k internetu. I tento model by se měl objevit v Evropě a Asii před koncem roku.

Náhledy zleva (klikněte si prosím pro zvětšení): Motorola C550, C450, C250, C343, C200 a V150.















Zdroj: infoSync