Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Motorola Q11 - Smartphone pro práci

16.10.2008, Pavel Bureš, aktualita
Motorola Q11 - Smartphone pro práci
Společnost Motorola rozhodně nehodlá usnout na vavřínech a po dvou docela úspěšných Windows Mobile smartphonech představila třetí přístroj s řady Q, který opět dostal do vínku operační systém společnosti Microsoft. Jedná se o Windows Mobile...
Společnost Motorola rozhodně nehodlá usnout na vavřínech a po dvou docela úspěšných Windows Mobile smartphonech představila třetí přístroj s řady Q, který opět dostal do vínku operační systém společnosti Microsoft. Jedná se o Windows Mobile 6.1 Standard, který je ve srovnání s dřívějšími verzemi o něco rychlejší a disponuje také novými funkcemi (např. rozšířenou domovskou obrazovkou a vylepšeným webovým prohlížečem).

Motorola Q11 váží 115 gramů, rozměry smartphonu činí 117 x 64 x 12 mm. Přibližně polovinu přední části přístroje zaujímá QWERTY klávesnice, která je pro novější smartphony společnosti Motorola typická. Nad klávesnicí najdete displej o úhlopříčce 2,4 ", jeho rozlišení činí obvyklých 320 x 240 obrazových bodů (tj. QVGA). Kromě těch funkcí, které jsou dány použitím operačního systému Windows Mobile (tj. např. přehrávání hudby a videa), stojí za zmínku 3 Mpix fotoaparát s LED bleskem a 8x digitálním zoomem. Přístroje disponuje pouze 64 MB RAM, 128 MB Flash ROM zrovna není kapacita, která by každého ohromila. Paměť je možno rozšiřovat microSD kartami o maximální kapacitě 32 GB. Z bezdrátových technologií potěší Bluetooth 2.1 a 802.11b/g, k Internetu se můžete připojit také pomocí GPRS/EDGE třídy 10. Řidiče i turisty by mohla potěšit přítomnost GPS přijímače.




Podle webových stránek výrobce bychom se smartphonu Motorola Q11 mohli dočkat již v prosinci letošního roku. Cena zatím nebyla stanovena.

Zdroj: Motorola