reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
9.6.2019, Milan Šurkala, aktualita
CEO Mozilly prozradil informace, že by Mozilla měla v tomto roce přijít s placenou verzí internetového prohlížeče Firefox Premium. Ten by díky placeným funkcím navíc měl přinést další zdroj financí.
honza1616 (3625) | 11.6.201923:40
- ­- tak to že se změnilo UI a lidi nadávají, co už... zvyk je železná košile
­- ­- co se týká zabrané paměti, tak já mám otevřené 2 okna a v nich mam 25 panelů, schválně jsem je všechny proklikal aby se načetly... aktuálně mi správce uloh ukazuje 2150MB to je nějakých 80MB na stránku !!!!
jestli ti to přijde moc na dnešní dobu kdy jsou stránky plné všelijakých featur a nečítacích pičovinek, tak už nevím.... pak jsem dal vypnout uBlock Origin, obnovil všech 25 panelů a načetly se mi i všechny reklamy a hned je z toho 3100MB takže jen pro představu aby jsi věděl že 1GB si na 25 panelech zaberou reklamy a nepotřebné prvky, a ted si vem že před 5­-10 lety se toto vše načítalo pouze ve Flashy který šlo jednoduše zablokovat nebo odinstalovat a měl jsi ­"čisté HTML­" ­(v uvozovkách­) to pak mohla mít stránka i řádově jednotky max desítky MB
- ­- jinak mi FF zrovna před týdnem spadl ale jinak si nepamatuji kdy naposled
a to ještě dávám za vinu tomu že používám Beta verzi + několik doplňků a prohlížeč mi jede nonstop na počítači který jede 24­/7­/365, nedivím se když jednou za čas spadne třeba kvůli nějaké kolizi SW, osobně se divím že nepadá častěji,a když už tak prostě ho restartuji, je to jen pád prohlížeče, ne celého OS ....
takže stabilita je v mém případě super
Odpovědět0  0
JFO (85) | 9.6.201923:33
Firefox si to podělal sám.

Rád jsem Firefox používal, byl to rychlý a paměťově nenáročný prohlížeč. 100MB bohatě stačilo.

Bohužel doba se změnila a Firefox vyžaduje jednotky GB paměti. Navíc často padá při HTML5 a poslední verze jsou velmi pomalé. Musel jsem nechtěně přejít na Operu, vzhledem k nestabilitě Firefoxu.

Změna UI je velice nepříjemná. Plugin pro změnu UI zpět byl jedním z nejstahovanějších pluginů. Dále FF odsekl spoustu pluginů třeba pro archivaci hesel a změnil interface pro pluginy.

VPN by měla být v samostatném modulu. Integrace do prohlížeče vede na velký moloch, který se nedá pořádně odladit. Může to ale být vhodné na kiosk mode, kde jedině prohlížeč umí přistupovat do internetu a vše ostatní je zablokované. Toto se dnes řeší přes proxy a nevím jestli po takovém řešení bude ze strany korporací nějaká poptávka.
Odpovědět1  6
Pavel Matějka (1578) | 10.6.20198:15
A v té době, kdy stačilo těch 100 MB, kolik jste měl otevřených tabů ­- a kolikrát menší objem dat měla jedna stránka proti dnešku? Já pamatuju Netscape Navigator, který hladce běhal na počítači s 16 MB RAM ­- a na něj plynule navazujícímu IE to stačilo taky.
Odpovědět1  0
wrah666 (6205) | 10.6.20198:20
Ani dneska nemá stránka pár set mega. Ale tab s ní je klidně zabere.
Odpovědět0  0
XyM (193) | 10.6.20198:31
S tím, že je pomalý a při HTML5 padá musím nesouhlasit. Používám verzi Nightly ­(Už asi dva roky a něco­), a nic takového jsem nezažil aby mi někdy spadl a pomalý taky není. Ano, jednou dobu byl pomalý ale to kvůli Grammarly ­(Addon­).

Integrovaný VPN bych uvítal neboť nechci platit nějaké pofidérní společnosti u které se musím zaregistrovat atd... ­(Až tedy na SoftEther VPN­).

Neřekl si při kolika TABech si účtuje ­"jednotky GB paměti­", tak třeba při 12násti TABech 1,2GB. Verze ­- 69.0a1 ­(2019­-06­-09­).

Odpovědět1  0
Tech-boy.lukas (1254) | 10.6.201911:52
tak zatím jak vidím tak placenou verzi nepotřebuji,vpn pro běžné stránky nepoužívám. Cloud už vůbec ne. A velikost tabu je mi celkem šumák,nemám v pc 4GB,jen mě sere že kopírují chrome. Asi by se měli zamyslet čeho tím dosáhnou. Nenainstaluje si uživatel originál než naši zdařilou kopii?
Odpovědět2  0
wrah666 (6205) | 9.6.201922:30
Jsem jen červ plazící se pod botou mocného CEO, nemám právo radit. Ale co takhle se doprkýnka napřed zamyslet, za jakých podmínek FF lámal rekordy v užívanosti směrem nahoru.. A po jakých krocích je začal lámat směrem opačným.. Samozřejmě, že to není jen tohle, ale například: Když změním UI a lidem nenechám možnost mít původní ani jako skin, dost je tím naštvu.. Když se musí vypisovat příkazy k nějaké pokročilé featuře ručně, namísto běžného posuvníku, lidi to nepotěší.. Když kdysi nenáročný a velmi rychlý prohlížeč zpomalí a nabere na nárocích na HW, lidi to též nepotěší..
Odpovědět8  1
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.