Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI A88XI AC: Mini-ITX pro AMD Kaveri

20.2.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI A88XI AC: Mini-ITX pro AMD Kaveri
V záplavě nových malých desek pro procesory Intel nebo rovnou s integrovanými procesory Intel se objevuje model A88XI AC, který je určen pro procesory do socketu FM2+, čili i nové AMD Kaveri.
Zrovna u procesorů AMD Kaveri má smysl jejich využití u malých sestav, a to díky jejich silným grafickým jádrům, jež dokáží zastat práci levnějších grafických karet. Společnost MSI si pro to připravila základní desku A88XI AC formátu Mini-ITX, která je kompatibilní i se staršími APU generací Richland a Trinity.





Tato deska také nabízí velmi slušnou výbavu, neboť jí nechybí Intel Dual Band Wireless AC WiFi a Bluetooth, čtyři rozhraní SATA 6 Gbps a také slot PCI Express 3.0 x16 v případě, že by nám integrovaná grafika nestačila, nebo bychom snad chtěli tento slot využít i jinak. Dále tu pak je i dvojice slotů pro paměti DDR3 DIMM a zdá se že i dostatek prostoru kolem čipové sady pro instalaci procesorového chladiče, takže na svou velikost je tato deska opravdu efektivně využita.






Zadní panel také není zrovna poloprázdný a obsahuje jeden kombinovaný PS/2 pro klávesnici nebo myš, nad nímž je optický S/PDIF. Dále tu máme obrazové výstupy D-Sub, DVI a také HDMI 1.4a připravený na rozlišení 4K UHD, čili 4096 x 2160. Výčet pokračuje čtyřmi USB 2.0 a dvěma USB 3.0, což by tedy mohlo být spíše naopak, dále nesmí chybět gigabitový Ethernet a také audio výstupy.

Komponenty využité na této desce patří do Military Class 4 a pak tu máme dle očekávání i OC Genie 4, Click BIOS 4 & Command Center. Cenu ani dostupnost MSI neprozradilo.

Zdroj: techPowerUp