Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Gaming: nové herní železo

2.6.2015, Jan Vítek, aktualita
MSI Gaming: nové herní železo
MSI na Computexu stejně jako řada jiných výrobců představila nový herní hardware. Můžeme se těšit na nové počítače, grafické karty, základní desky a další hardware. Podívejme se tedy na ně.
Druhý computexový den byl u firmy MSI ve znamení herního hardwaru, ale nejen toho. MSI při té příležitosti pořádá herní akci Masters Gaming Arena 2015, čili turnaj, jehož ceny měly celkovou hodnotu 200.000 USD. Na letošním MGA spolupracují také Blizzard Entertainment a Electronic Sports League (ESL), přičemž soutěžit se bude ve hrách Starcraft II a Heroes of the Storm, která byla oficiálně vypuštěna právě dnes.





MSI je také jedním z největších výrobců herních notebooků, které můžeme zde také zmínit. Vylepšení se dočkal model MSI GT72, 17,3" notebook s Core i7 a GeForce GTX 980M s 8 GB GDDR5. Ten nově dostal technologii G-Sync pracující s obnovovací frekvencí 30 až 75 Hz a také hardwarovou výbavu od Tobii Technology, která dokáže sledovat pohyb očí. Vedle toho se představí také 18,4" model GT80 se stejnou výbavou, ale GTX 980M jsou zde dvě v SLI a ještě dostaneme integrovanou desktopovou mechanickou klávesnici. Tento model také není žádná novinka a my jsme si jej vyzkoušeli v recenzi (MSI GT80 Titan) už v únoru. Měl by být také vylepšen, ale není jasné, jak přesně. Ví se jen, že dostane nový procesor Broadwell-H z řady Core i7 a asi bylo vylepšeno také Wi-Fi (Killer Wireless-AC 1535).





Herní desktopy MSI přichází v čele s modelem Nightblade MI vybaveným procesorem Core i7 a jednou grafickou kartou ze série Nvidia GeForce GTX 900. Tento počítač nabídne také zvuk Nahmic zajišťující virtuální 7kanálový prostorový zvuk přes prostá stereo sluchátka. To platí i pro nová herní AiO, konkrétně AG270 3K a Gaming 24GE vybavené LCD s rozlišením 3K a 4K. Tato PC budou založena na procesorech Core i7 a Core i5 a kartách NVIDIA GeForce GTX 960M a 970M, které ale budou na hraní moderních 3D her v nativních rozlišeních LCD asi poněkud slabá. MSI to ale samozřejmě ví, a tak dodává, že rozlišení 4K je u modelu Gaming 24GE především pro to, abychom mohli v tomto rozlišení editovat i video. Hrát budeme moci i ve Full HD bez zkreslení, neboť to je přesně čtvrtinové rozlišení 4K (resp. Ultra HD u PC).





U herních komponent MSI razí své heslo "Cooler, Quieter, Better" a to má reflektovat i nová karta GTX 980 GAMING 4G s chladičem Twin Frozr V a také nová GTX 980Ti Gaming 6G. Co se týče základních desek, spatřena byla X99A GAMING 9 ACK, čili hi-end model pro procesory Haswell-E vybavený zvukem Audio Boost 2, LAN a WiFi řady Killer, slotem Turbo M.2 32 Gbps pro SSD či rozhraním USB 3.1 i SATA EXpress. Dále se předvedla také deska Z97A GAMING 6, jež měla jako první projít certifikačním kolečkem pro systém Windows 10 a přišly i další desky s USB 3.1, modely Z97A SLI Krait Edition & Z97A PC Mate.





MSI si samozřejmě přichystalo také nové desky s LGA 1151 pro Skylake, ale o těch někdy příště.

Zdroj: TZ MSI
Doporučujeme náš velký přehled desktopových grafických čipů.