reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI MEG Z690 GODLIKE přichází za 2099 USD s rozsáhlým příslušenstvím

8.2.2022, Jan Vítek, aktualita
MSI MEG Z690 GODLIKE přichází za 2099 USD s rozsáhlým příslušenstvím
Za cenu 2099 dolarů bychom si obvykle koupili celý velice slušný herní počítač a i když nyní zrovna nepanuje normální doba, nic to nemění na faktu, že taková částka je za pouhou základní desku už vskutku moc. Co za ni dostaneme?
Základní deska MSI MEG Z690 GODLIKE byla ze všech v poslední době bezpečně nejdiskutovanější a už v podstatě tím splnila svůj účel, neboť nelze očekávat, že to bude masový prodejní hit, jako spíše propagační materiál ukazující se v testech recenzentů a na stolech overclockerů. Ostatně jde o limitovanou edici. 
 
 
Je to prostě hardware určený těm, kteří neřeší cenu, ostatně 2099 USD nám i dnes může zaplatit celé PC, i když bohužel ne s výkonnou grafikou. Na druhou stranu tu není zrovna chudé příslušenství.
 
 
Jak dobře víme, tato deska se snaží zaujmout i svým vestavěným LCD displejem typu IPS s úhlopříčkou 3,5", který má dotykovou vrstvu a dokáže zobrazovat různé informace, nabízí funkce pro ladění, anebo také kalkulačku, přehrávač hudby či webový prohlížeč. To jsou přitom možnosti, které bychom opravdu těžko využili v případě, kdy by byl daný displej nedílnou součástí desky. To ale není, neboť jej lze vyjmout a napojit na dodaný 130cm USB kabel. Pak si jej budeme moci umístit dle potřeby, a to třeba na kovovou skříň díky vestavěným magnetům. 
 
 
Napájecí systém u takovéto desky pochopitelně nesnese kompromisy, takže tu máme 20+2 fází se 105A Smart Power Stage a přídavné napájení ze dvou osmipinových konektorů. 
 
 
Dokonce se sem vešlo i celkem šest slotů M.2 pro SSD, z nichž jeden je typu PCIe 5.0. Je tak zřejmé, že si bere část linek PCIe 5.0 určených pro grafickou kartu, respektive hlavní slot PCIe x16. 
 
 
Dále tu máme 10Gb/s Ethernet, moderní Wi-Fi 6E s MSI LAN Manager, Dual Thunderbolt 4, USB 4.0, Dual Front USB 3.2 Gen 2×2 20G Type-C, Audio Boost 5 HD a MSI Center. 
 
 
Displej ale není jediné zajímavé příslušenství této desky, neboť se v něm nachází také vodní chladič MEG CORELIQUID S360 a především pak paměti Kingston FURY Beast DDR5-6000 ve dvou 16GB modulech. 
 
MSI také nabízí možnost zakoupit si MEG Z690 GODLIKE prioritně, což platí pro ty, kteří už vlastní některý z předchozích produktů GODLIKE, což platí vedle desek i pro MSI RTX 3080 či 3090.


reklama