Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI P965 Series: šest nových desek pro mainstream až highend

14.6.2006, Milan Šurkala, aktualita
MSI P965 Series: šest nových desek pro mainstream až highend
Nový chipset Intel P965 se začíná objevovat na základních deskách a ani MSI nemůže být výjimkou. Představuje šestici nových desek s chipsetem Intel P965 (znám jako Broadwater). Podporují procesory Intel Core 2 stejně jako technologie Intel...
Nový chipset Intel P965 se začíná objevovat na základních deskách a ani MSI nemůže být výjimkou. Představuje šestici nových desek s chipsetem Intel P965 (znám jako Broadwater). Podporují procesory Intel Core 2 stejně jako technologie Intel Viiv a vPro.



Deska MSI P965 Platinum bude podporovat maximálně 1066MHz FSB, 4 DDR2-800 sloty pojmou maximálně 8GB paměti, integrována je gigabitová síťovka a 8-kanálové audio Realtek ALC883. K dispozici je jeden PCIe x16 slot, 1 PCIe x4, dva PCIe x1 a dva klasické PCI sloty. Diskové rozhraní je zastoupeno jedním ATA133 kanálem a šesti SATA-300 porty a jedním e-SATA portem. Další verze se výbavou budou pochopitelně mírně lišit.

Zajímavostí je MSI Dual CoreCell Technology. Ta zahrnuje čtyři "P". Performance Precision, Silence Precision, Image Precision a Sound Precision. Díky kombinaci čipu MSI Dual CoreCell, náležícího software, úprav layoutu a promyšleného návrhu obvodů bylo dosáhnuto vysokého výkonu, čistších signálů a také snížení hluku.

Zdroj: www.msi.com.tw
Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.