reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
7.10.2020, Jan Vítek, aktualita
Společnost MSI naštvala řadu lidí, kteří ji obviňují z toho, že prostřednictvím společnosti Starlit Partner prodávala karty GeForce RTX 3080 na eBay za značně nafouknuté sumy. Sama je tak označována za tzv. scalpera, ale právem? 
AnkitaMishra (194) | 8.10.20209:28
Myslím, že všichni, kteří mi v diskuzi k nepovedenému launchi dali mínusko, se právě stydí v koutě. zase jsem měl pravdu. Cílem předčasného spuštění RTX 3000 řady bylo opravdu uměle spekulativně navýšit ceny karet. Všimněte si, že karty NEJSOU a nebudou dlouhodobě po dobu mnoha měsíců. Proč by tedy někdo dělal jen tak launch s tak málo hotovými chipy? Kvůli spekulativnímu navýšení cen GPU, udržení vysokých cen RTX 2000 řady a navýšení cen akciií na trhu. Jak jsem psal, za toto by měly padat tresty odnětí svobody.
Odpovědět1  3
honza1616 (3625) | 14.10.20209:44
Spíš si myslím, jak už tady bylo napsané že se jim něco vrátilo z testu u recenzentů, a automat nebo nějaká ženská za pultem na prijmu ve skladu, která tomu nerozumí, to špatně vyhodnotila a předal ve skladu do prodeje jako použité za odpovídající konkurenční castku
Protože 4 kusy i když předražené, nestojí za zmínku a ve vyúčtování firmy to nebude ani poznat, neřeknu kdyby se takto prodalo 500000 kusů

Druhá možnost je ze to prislo zpet do firmy a někdo ze zaměstnanců zneužil aktuální situace a než aby to prodal za odpovidajici cenu rozbaleno zboží, tomu prostě nasadil cenu jako konkurence kde ale ovšem jde o skutečné prekupniky

V každém případě bych to nějak neresil když jde jen o 4 kusy
Odpovědět0  1
Blaazen (241) | 7.10.202015:26
@ MSI nakonec slíbilo, že zavede opatření, která by měla takovým případům v budoucnu zabránit.

Příště prostě budou šikovnější a prodávat budou přes někoho, kdo k nim nemá přímý vztah.
Odpovědět13  1
gin (8) | 7.10.202012:24
Som sa musel zasmiat... predali 4ks predrazenych kariet... Zarobili ako konzorcium cca 2400 USD. Nam tu lietaju miliony pri predrazenych statnych zakazkach, o predaji bez papiera a uplatkoch lekarom ani nebudem hovorit.
Odpovědět12  0
wrah666 (6205) | 7.10.202012:57
Nějak nevěřím, že by toto byl úmysl. Spíš omyl ­"standartního­" postupu. Vrátilo se pár karet z testů, bylo označeno jako ­"použité­", automat je hodil na ebay za ­"standartní cenu­" ­(tedy takovou jaké má tam vystavené zboží­) a po úspěšném zakoupení či vydražení to skladník prostě poslal. A nikdo u toho nepřemýšlel, za to není placený.
Odpovědět12  0
armagedon (205) | 7.10.202012:16
Samozrejme nemam zadny respekt k temto vycuranym prekupnikum. Nicmene mi to prijde ulitle ­- podle meho ten kdo je tak moc ­"chtivy­" ze si je ochoten priplatit polovinu ceny navic jen proto, at ma svuj produkt o mesic dva drive, tak takovy uzivatel si za me zaslouzi byt patricne ­"podojen­". Vzdyt je to jenom jeho rozhodnuti a nikdo ho k uzavreni takovehoto obchodu nenutil. Pokud by si to ti nedockavci nekupovali, tak by se takovito prekupnici vytrestali sami..
Odpovědět9  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.