reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI si připravuje nové desky MEG Unify s B550 pro nové Ryzen 5000

9.10.2020, Jan Vítek, aktualita
MSI si připravuje nové desky MEG Unify s B550 pro nové Ryzen 5000
AMD s nástupem nových procesorů Ryzen 5000 nespojila žádnou novou čipovou sadu a lze ostatně předpokládat, že pro patici AM4 už žádná taková na trh nepřijde. Přesto ale bylo jasné, že se objeví nové desky. 
MSI tak stejně jako jiní výrobci desek si nenechá ujít tuto příležitost k představení nových modelů s již známými čipovými sadami. My se budeme věnovat deskám MEG B550 Unify-X & MEG B550 Unify, které na trh přijdou už připraveny pro Ryzen 5000. Díky takovýmto modelům budou mít zákazníci ostatně jistotu, že si koupí už vzájemně kompatibilní hardware a ne desku, která mohla delší dobu ležet neaktualizovaná na skladě.
 
 
Dle příslušnosti k řadě MEG nebudou tyto dva nové modely patřit mezi nejlevnější desky s B550, a tomu by měla odpovídat i jejich výbava. Ostatně MSI je doporučí především pro overclocking a v takovém případě bude záležet především na stabilitě dané i kvalitním napájením procesorů a pamětí. Ostatně v OC režimu mají tyto desky zvládnout i DDR4-5800. 
 
Model Unify-X bude z nové dvojice ten lepší s cenou 299 USD, což je na desku s B550 skutečně dost. Máme tu 14+2+1fázové napájení po 90 A a procesor budeme zásobit ze dvou 8pinových přídavných konektorů, takže takovouto desku si mohou pro své účely vybrat i extrémní overclockeři využívající tekutý dusík. MSI se také chlubí šestivrstvým plošným spojem serverové třídy s tlustou vrstvou mědi.
 
A že MSI skutečně cílí na overclockery, to je vidět i díky použitým dvěma slotům DIMM namísto obvyklých čtyřech, které při OC pokusech zpravidla nejsou potřeba a pokud nejde o výkon ale jen jakési maximální frekvence, někdy nejsou zapotřebí ani dva. Ostatně dva sloty stačí i v běžných sestavách, ale je dobré mít možnost upgradu. Dále tu máme dva PCIe x16, dva x1 a čtyři M.2 schované pod plochými chladiči. Deska sama o sobě mimochodem nevyužívá žádný ventilátor, vše má chlazeno pasivně. Nakonec stojí za zmínku výbava 2,5GbE, Wi-Fi6 či HDMI 2.1. 
 
MSI MEG B550 Unify už je trošku levnější (279 USD) a jde v podstatě o stejný model, jen už se čtyřmi sloty pro paměti DDR4. Tato deska je tak určena už spíše do reálných sestav než pro taktovací pokusy. 
 
Obě novinky by měly přijít na trh ještě tento měsíc. 
 
Zdroj: wccftech


reklama