reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI uvádí desku 970 GAMING pro AMD FX

19.6.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI uvádí desku 970 GAMING pro AMD FX
V záplavě nových desek pro procesory Intel Haswell Refresh a Broadwell se objevila novinka od společnosti MSI, která je určena pro procesory AMD FX. Jedná se o desku MSI 970 GAMING se socketem AM3+.
Zatím to vypadá, že společnost AMD nehodlá pokračovat s vývojem procesorů FX založených na jádrech Piledriver. Ty stávající jsou již téměř dva roky staré a v plánech firmy AMD není nic, co by je nahradilo. I přesto se společnost MSI rozhodla vypustit na trh novou základní desku 970 GAMING, která je vybavena socketem AM3+.





MSI 970 GAMING nabídne po dvou slotech PCI Express 3.0 x16, PCI Express 2.0 x1 a PCI, pro paměti DDR3 má připraveny čtyři sloty a pro zařízení SATA pak šest portů. Pro napájení procesoru je pak připraveno osm fází a jako obvykle se i zde dočkáme oddělené části desky, která obsahuje komponenty a obvody pro audio.





Toto audio (MSI Audio Boost 2) je založeno na čipu Creative Sound Blaster Cinema2 a nabídne různé profily pro různá sluchátka a samozřejmě slibuje kvalitní audio komponenty. Vedle toho MSI nabídne také speciální USB porty USB Audio Power, které slouží k připojení externích DAC a využívají vlastní zdroj napájení oddělený od ostatních portů.

Deska také využívá komponenty řady Military Class 4, mezi něž patří kondenzátory Hi-C CAP, Solid CAP, Dark CAP, SFC a cívky Dark Choke. Deska je také chráněna proti vlhkosti a má různé proudové ochrany. Ve výbavě nechybí OC Genie 4 & Click BIOS 4 pro snadné přetaktování a také software Control Center pro monitorování, ladění a vzdálený dohled nad systémem.

Zdroj: TZ MSI
reklama