reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI uvádí herní monitor Optix MAG274QRF-QD s technologií Quantum Dot

30.10.2020, Jáchym Šlik, aktualita
MSI uvádí herní monitor Optix MAG274QRF-QD s technologií Quantum Dot
MSI přidalo do nabídky další herní monitor z řady Optix, který se příští měsíc dostane i na česý trh. Monitor nabídne rozlišení WQHD na úhlopříčce 27 palců a využívá technologii Quantum Dot, kterou můžeme znát z televizorů. 
Monitory nejsou pro MSI žádnou okrajovou záležitostí a svou již rozsáhlou nabídku výrobce rozšířil o další model. Optix MAG274QRF-QD je určen pro náročné hráče včetně profesionálů, kteří se aktivně účastní e-sports akcí. Po designové stránce se jedná o monitor s velmi úzkými rámečky po třech stranách a ostře řezanými tvary, které ozvláštňují především stojan a zadní stranu. Nechybí ani zadní panel s RGB podsvícením Mystic Light, které by mělo vytvářet patřičnou atmosféru při nočním hraní. Uživatel má možnost si nastavit např. barvu podsvícení a světelné efekty nebo Mystic Light spárovat s dalšími kompatibilními produkty od MSI.
 
 
Pro dosažení ideálního herního zážitku, který zahrnuje okamžitou odezvu a perfektní kvalitu zobrazení, se výrobce rozhodl použít několik zajímavých technologií. Optix MAG274QRF-QD používá úhlopříčku 27 palců v kombinaci s rozlišením 2560 x 1440 pixelů neboli WQHD. Technologie Rapid IPS by se měla postarat o velmi rychlou odezvu monitoru, a to použitím molekul tekutých krystalů, které se otáčejí čtyřikrát rychleji než v jiných monitorech. MSI i z toho důvodu slibuje odezvu 1 ms měřenou způsobem GTG, tedy při vykreslování z jednoho odstínu šedé do jiného. Jedná se o standard ve většině dnešních herních monitorů. Stejně jako „běžné IPS“ tato technologie pomáhá elimininovat zkreslení obrazu a posun barev při pohledu z různých úhlů.
 
 
Dále byla použita technologie Quantum Dot, o které jste nejspíš slyšeli minimálně v souvislosti s televizory. Ačkoliv Optix MAG274QRF-QD zdaleka není první herní monitor s Quantum Dot, nejedná se o častou technologii. Použití tzv. kvantových teček, tedy nanokrystalů schopných absorbovat světlo, umožňuje dosáhnout velmi živých a realistických barev v porovnání se standardními panely LCD. Barvy i kontrast pomůže vylepšit také podpora vysokého dynamického rozsahu neboli HDR. Režim Night Vision umožňuje rozjasnit obraz v tmavých oblastech, aniž by došlo ke zvýšení jasu celého monitoru. Výsledkem jsou jasnější detaily při hraní her s nočním prostředím. Monitor se chlubí obnovovací frekvencí 165 Hz a je kompatibilní s Nvidia G-Sync.
 
Software Gaming OSD APP 2.0 umožňuje přizpůsobit zobrazení pro každý program nebo hru zvlášť a k rychlé změně nastavení používat klávesové zkratky. Pro lepší ergonomii nechybí možnost upravit úhel nebo výšku monitoru. MSI Optix MAG274QRF-QD se objevil i v nabídce prvního českého e-shopu, který uvádí cenu 14 990 Kč. Prodej by měl být zahájen v průběhu listopadu.
 
Zdroj: MSI.com


reklama