Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI uvádí na trh základní desky pro AMD Trinity

3.10.2012, Jan Vítek, aktualita
MSI uvádí na trh základní desky pro AMD Trinity
Velkým tématem tohoto týdne je příchod procesorů AMD Trinity (recenze) na trh, pro něž uživatele potřebují nové základní desky se socketem FM2. MSI si připravila celou řadu těchto desek, jimž bude vévodit herní model FM2-A85XA-G65 a pak...
Velkým tématem tohoto týdne je příchod procesorů AMD Trinity (recenze) na trh, pro něž uživatele potřebují nové základní desky se socketem FM2. MSI si připravila celou řadu těchto desek, jimž bude vévodit herní model FM2-A85XA-G65 a pak tu budou i desky formátu Micro-ATX a také jeden Mini-ITX s rozhraními Wi-Fi a Bluetooth, který se bude velmi hodit do počítačů typu HTPC.





MSI FM2-A85XA-G65 je vybavena funkcí OC Genie II pro přetaktování CPU i GPU v jednotkách APU Trinity, k čemuž můžeme využít také profily pro přetaktování. Dále tu má být jistý generátor taktu, který slibuje dosažení vyšších frekvencí sběrnice, jež mají ještě více zvýšit výkon v režimu Multi GPU, čili v DualGraphics a CrossFire. Pak tu je také napájení DigitALL, komponenty Military Class III a port Gaming Device s "rozšířenou komunikací pro herní myši a klávesnice".

Mezi menší modely patří FM2-A75IA-E53 formátu Mini ITX a pak dva Micro ATX s označením FM2-A55M a FM2-A75MA-E35. Všechny novinky jsou připraveny pro Windows 8 a jeho funkce jako Secure Boot, jež má zkrátit bootování systému až o třetinu (přesně to je pouze šest sekund bootování). Nakonec MSI zmínilo funkci GO2BIOS pro přechod do UEFI BIOSu přímo z prostředí Windows.

Zdroj: TZ MSI