reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI X99S GAMING 9 AC zajistí streamování obrazu

29.8.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI X99S GAMING 9 AC zajistí streamování obrazu
Především pro hráče počítačových her si společnost MSI připravila novou desku X99S GAMING 9 AC, která přichází s jednou novinkou. Tou je HW Streaming Engine, který využijeme pro živé streamování obrazu přes Internet.
MSI X99S GAMING 9 AC je tedy vybavena jistým hardwarovým řešením, které se skrývá pod názvem Streaming Engine. To se postará o živé streamování obrazu přes síť, a to v kvalitě až 1080p při 60 snímcích za sekundu (H.264). A že jde o hardwarové řešení, nebude zatěžovat hlavní procesor systému, a nemá tedy negativně ovlivňovat běh dalších aplikací. MSI k tomu dodává, že o kódování videa se postará čip od AVerMedia a že funkce je optimalizovaná pro XSplit Gamecaster. Pro tuto službu je připraveno dvouleté předplatné, které získáme s deskou zdarma.





Tato základní deska je vybavena čipovou sadou Intel X99, takže je určena pro zbrusu nové procesory Haswell-E. Laděna je do černé barvy s červenými detaily a využívá kryt oblasti s audio obvody a také má kryté zadní porty, což MSI nazývá Dragon Armor. Dráčka mají totiž její herní desky ve znaku.





MSI X99S GAMING 9 AC je dále vybavena technologiemi Audio Boost 2, USB Audio Power, Killer LAN, Turbo M.2 32Gb/s, SATA Express, Intel Wi-Fi AC a podporou čtyř grafických karet. Co se týče Audio Boost 2, to využívá Creative Sound Blaster Cinema2 a slibuje kvalitní komponenty a také nabízí Direct Audio Power. Jde o konektor sloužící k čistému napájení audio zařízení, jako jsou třeba sluchátka.

Nový OC Engine má flexibilněji pracovat s frekvencí Base Clock (BCLK), která bude jako obvykle odvozována ze základních frekvencí 100, 125 a 167 MHz, ovšem o tom MSI blíže nemluví. Pak tu máme Turbo M.2, jež neposkytuje datovou propustnost 10 Gb/s a ani 20 Gb/s, ale rovnou 32 Gb/s, protože namísto rozhraní PCI Express 2.0 využívá čtyři linky PCI Express 3.0. Výrobci desek se tedy předhánějí v tom, kdo nabídne rychlejší slot M.2 pro SSD, ovšem kdy budou k dispozici modely SSD, jež takovou propustnost využijí, to je velkou otázkou. Vedle M.2 deska samozřejmě nabídne ještě rozhraní SATA Express.

Běžnou výbavou lepších desek se už stal modul s rozhraními Wi-Fi a Bluetooth, zde tedy ve verzích 802.11ac s propustností 867 Mbps a Bluetooth 4.0 s 25 Mbps. Výrobcem tohoto modulu je společnost Intel.

Zdroj: techPowerUp
reklama