reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI Z97 a X99S Gaming 9 ACK s herní Wi-Fi

5.11.2014, Jan Vítek, aktualita
MSI Z97 a X99S Gaming 9 ACK s herní Wi-Fi
Společnost MSI vysílá na trh dvě nové a velmi slušně vybavené základní desky. Jde o X99S GAMING 9 ACK a Z97 GAMING 9 ACK pro procesory Intel, k nimž získáme také Wi-Fi Killer DoubleShot Pro.
Nové desky MSI Z97 Gaming 9 ACK a X99S Gaming 9 ACK jsou tedy určeny pro procesory Intel, a to v prvním případě pro socket LGA 1150 a v druhém pro nový LGA 2011-3, a tedy procesory Haswell-E. Jinak mají ale obě desky stejný zbytek označení, takže by měly mít i velmi podobnou výbavu, i když ta velmi záleží právě na použité čipové sadě.




- klikněte pro zvětšení -


Zkratka ACK pravděpodobně znamená, že zde najdeme bezdrátové rozhraní Wi-Fi 802.11ac a jde o řešení Killer DoubleShot Pro. Tomu se nedá upřít vysoká propustnost, která bude oproti klasickému Wi-Fi 802.11n cca 3x vyšší, neboť jde o propustnost 867 Mbps. Vedle toho ale toto síťové řešení slibuje také 3,5x nižší latence a software, který pomůže se správou síťového provozu. Vedle toho je tu také funkce Smart Teaming, jež ve svém výchozím nastavení použije LAN výhradně pro přenos dat online her a pro vše ostatní využije Wi-Fi. MSI pak správně udává, že celkově toto řešení nabídne kombinovanou propustnost 1867 Mbps, ale té v praxi jen těžko dosáhneme.




- klikněte pro zvětšení -


Správná herní deska také musí mít kvalitní audio, přičemž zde jde o Audio Boost 2, které je u desky Z97 GAMING 9 ACK založeno na kodeku C-Media HD, DA převodníku Wolfson WM8741 a zesilovači Texas Instruments TPA6120A2. Výrobce pak udává, že z tohoto řešení vymáčkneme zvuk v kvalitě 192 kHz / 32bit, a to s odstupem signálu od šumu slušných 120 dB.

Zajímavé je, že pouze deska X99S GAMING 9 ACK nabídne rozhraní SATA Express, ale to nás nemusí vzhledem k nedostupnosti příslušných zařízení příliš trápit. Má také slot Turbo M.2 s propustností 32 Gbps, zatímco Z97 má standardní M.2, ale to je podobný případ.

Zdroj: techPowerUp
reklama