reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MSI ze zakouslo do virtuální reality

10.5.2016, Jan Vítek, aktualita
MSI ze zakouslo do virtuální reality
Společnost MSI má dlouhodobé ambice být oblíbeným výrobcem herních desktopů i notebooků, a tak není divu, že nyní si firma začala více všímat také virtuální reality. Chce nabídnout řadu počítačů, jež nám slibují kvalitní VR zážitek.
Od firmy MSI se na trhu objevila už řada herních počítačů a notebooků, které spojuje kombinace černé a červené barvy. V případě notebooků se dá říci, že ty nabízí často vysoký výkon za rozumnou cenu a MSI také obvykle bylo mezi prvními firmami, které použily hardwarové novinky jako desktopové GPU GeForce GTX 980 upravené pro notebooky. V letošním roce ale je hlavní novinkou ve světě herního hardwaru nabídka headsetů pro virtuální realitu, což reflektují i firmy AMD a NVIDIA, jež se chtějí na tuto oblast více zaměřit. Dobrá zpráva je, že se brzy na trh dostanou karty, které poskytnout dostatek výkonu pro VR systémy, a to výrazně levněji než předchozí generace.





MSI cítí příležitost, jak se prosadit se svými počítači, které budou šity na míru VR headsetům. Na tom ostatně není nic složitého, stačí využít dostatečně výkonný procesor a GPU v moderním počítačovém systému. Nicméně zákazník se v takovém hardwaru nemusí orientovat a právě pro takové byla vymyšlena nová loga jako GeForce GTX VR Ready, VIVE Optimized, atd. MSI samotné má prostě označení VR ready.





Vybrané počítače firmy MSI také už získaly od společností Intel a HTC označení Certified VR Ready Notebook a firma se chlubí, že je vůbec první, která toho dosáhla. MSI ale také nezapomíná na softwarovou podporu VR headsetů a opět si tahá tričko, že je má před ostatními náskok. V předchozím roce firma zprovoznila svou MSI VR Lab, kde mají její pracovníci optimalizovat počítače, jejich software a tvořit testovací metodologie pro VR. Na stránkách vr.msi.com je také nabídka pro ostatní firmy, které mohou s MSI navázat spolupráci.

Vedle toho MSI nabízí také seznam svých produktů, jež dosáhly na certifikaci GeForce GTX VR Ready. Jedná se o grafické karty, notebooky a desktopové počítače. Škoda jen, že různých VR certifikací už se objevilo několik a zákazníci stejně budou mít zmatek v tom, co která vůbec znamená.

Zdroj: vr.msi.com
reklama