reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

MX Master: dosud nejlepší bezdrátová myš od Logitechu

24.3.2015, Jan Vítek, aktualita
MX Master: dosud nejlepší bezdrátová myš od Logitechu
Logitech dnes uvedl na trh novou MX Master Wireless Mouse, kterou označil za svou dosud nejlepší bezdrátovou myš. Jde o ergonomický model určený pro praváky, který se chlubí přesným senzorem a dvěma kolečky i rozhraními.
Logitech MX Master Wireless Mouse přijde na trh v dubnu, a to za doporučenou cenu 2699 Kč. Za takovou částku by skutečně měla mít co nabídnout, takže se podívejme, co to je. Jednak můžeme zmínit ergonomické tělo, které by mělo velmi dobře padnout do pravé ruky a postarat se také o oporu zápěstí a palce. Pak tu máme kolečko, respektive dvě kolečka. Jedno je v klasické pozici a jde jako obvykle o kolečko s režimem krokování a volným protáčením pro rychlé projíždění dlouhých dokumentů. Pak je tu další kolečko na straně, které je určené pro palec, jímž můžeme posouvat obraz do stran, přecházet mezi stránkami nebo jej využít k něčemu jinému.





Co se týče senzoru, Logitech využil svůj Darkfield Laser Sensor, který má zvládnout i práci na čirém skle. A že jde o bezdrátovou myš, můžeme očekávat i baterii (tedy dobíjecí akumulátor) a také příslušné rozhraní. Logitech přitom využil jak svou rádiovou technologii s příjímačem Unifying, tak rozhraní Bluetooth. Můžeme tak myš spárovat s až třemi zařízeními a tlačítkem mezi nimi přepínat (Logitech EasySwitch).





Dobíjení zajistí konektor micro USB a Logitech slibuje, že v případě potřeby bude stačit jedna minuta dobíjení, která zajistí dvě hodiny práce. Lepší ale samozřejmě bude myš nechat dobíjet a dál s ní pracovat. Po dobití na plnou kapacitu má vydržet cca 40 dní práce. Pro nastavení poslouží software Logitech Options, s jehož pomocí si budeme moci nastavit tlačítka, rozlišení senzoru a další funkce.

Rozměry myši jsou 128,3 x 83,5 x 47 mm, hmotnost 147 gramů a výrobce na ni poskytuje dvouletou záruku.

Zdroj: TZ Logitech
reklama