Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Na světě se prodalo již 200 milionů Wi-Fi čipů, Broadcom má 50

4.7.2005, Jaroslav Ekl, aktualita
Na světě se prodalo již 200 milionů Wi-Fi čipů, Broadcom má 50
Broadcom, jeden z předních světových výrobců Wi-Fi modulů, v pátek oznámil dosažení 50 milionů prodaných WLAN čipů od roku 2002, kdy Broadcom začal s produkcí. Vzhledem k poměru na trhu zaujímá Broadcom zhruba 25% trhu a proto se očekává,...
Broadcom, jeden z předních světových výrobců Wi-Fi modulů, v pátek oznámil dosažení 50 milionů prodaných WLAN čipů od roku 2002, kdy Broadcom začal s produkcí. Vzhledem k poměru na trhu zaujímá Broadcom zhruba 25% trhu a proto se očekává, že se podařilo od roku 2002 prodat již 200 milionů Wi-Fi modulů po celém světě.

Broadcom oznámil, že v celkových číslech za rok 2004 dokázal na poli Wi-Fi porazit i největšího konkurenta firmu Intel, která implementovala Wi-Fi technologii přímo do jádra procesorů Centrino. Hlavní růst má na svědomí úspěch technologie IEEE 802.11g s rychlostí 54Mbps. Broadcom vyrábí čipy s touto technologií pod označením 54g.

Další rozvoj technologií Wi-Fi se očekává na poli VoIP a u mobilních telefonů. I zde se totiž již objevují první produkty na bázi IEEE 802.11g. Hlavním problémem, který tak nyní trápí výrobce, je bezpečnost bezdrátových řešení, proto všichni výrobci pracují na nových standardech s vylepšenou bezpečností.

Hlavními odběrateli a partnery Broadcomu jsou Acer, Apple, Asus, Belkin, Buffalo, Dell, Gateway, Fujitsu-Siemens, HP, Linksys Cisco, Netgear a US Robotics.

Zdroj: http://www.xbitlabs.com/news/other/display/20050701181536.html