Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nahradí v budoucnu mobilní telefony dnešní PC?

17.10.2005, Jan Vítek, aktualita
Nahradí v budoucnu mobilní telefony dnešní PC?
Irwin Jacobs, předseda společnosti Qualcomm, která se zabývá bezdrátovými technologiemi, se s námi podělil o svou vizi budoucnosti osobních počítačů. Sledováním dnešních trendů mobilních technologií, stále více podporujících multimédia,...
Irwin Jacobs, předseda společnosti Qualcomm, která se zabývá bezdrátovými technologiemi, se s námi podělil o svou vizi budoucnosti osobních počítačů. Sledováním dnešních trendů mobilních technologií, stále více podporujících multimédia, nám objasňuje, že klíčem je vytvořit pro člověka nepostradatelný handset, který by se stal osobním počítačem číslo jedna.



„Pokud porovnáte dnešní telefon s několik let starým PC, jeho paměť a výpočetní síla je podobná s procesorem Pentium III 550MHz.“ Jedním dechem ovšem dodává, že úložný prostor, ač v tomto případě ještě není na potřebné úrovni, by se měl časem rovněž srovnat. Tyto vlastnosti podle Jacobse předurčují malá mobilní zařízení k tomu, aby postupem času vytlačila i dnes nepostradatelné osobní počítače. Zde bych byl poněkud zdrženlivý, protože si nedokážu představit, jak by věc velikosti mobilu mohla nabídnout ergonomický komfort srovnatelný s dnešními stolními periferiemi.

Každopádně dle jeho informací již začátkem příštího roku by měla většina velkých měst ve Spojených státech nabídnout službu video-on-demand a to je další z krůčků na cestě k mobilnímu multimediálnímu centru.

Zdroj: www.theinquirer.net