Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Návod na herní PC dle Corsairu

26.1.2006, Jan Vítek, aktualita
Návod na herní PC dle Corsairu
Známý výrobce pamětí, firma Corsair, na svých stránkách uveřejnil obsáhlý článek o stavbě herního počítače. Corsair nás provede celou procedurou od výběru komponent (kde ale neradí, pouze představuje jím vybrané komponenty), přes sestavení...
Známý výrobce pamětí, firma Corsair, na svých stránkách uveřejnil obsáhlý článek o stavbě herního počítače. Corsair nás provede celou procedurou od výběru komponent (kde ale neradí, pouze představuje jím vybrané komponenty), přes sestavení celého PC, nastavení BIOSu až k závěrečnému vyladění a přetaktování.



Vybrané komponenty nejsou žádným překvapením; patří mezi ně LianLi V1000B-W skříň, MoBo Asus A8N-SLI Premium, Athlon 64 X2 4200+, Zalman 7000B-Cu, 2x1024MB Corsair PC3500 (2-3-2-6), 2x eVGA GeForce 7800GTX, Sound Blaster X-Fi, Western Digital Raptor 36GB SATA a Seagate Barracuda 7200.8 300GB SATA. Sestava je napájena zdrojem Antec NeoPower 480W.

Nejvíce pozornosti je kladeno na podrobný popis hardwarové instalace, takže zde může začátečník dostat cenné informace. Další sekce jsou už ale vysoce specifické, což je dané úzkým výběrem hardwaru, což se týká nastavení BIOSu, konfigurace systému a přetaktování. Celkově ale jde o zajímavé čtení o sestavení funkčního počítače na základě těch nejmodernějších komponent. Některé sekce jsou také k pousmání, například, když autor po pokusu o přetaktování na základě úspěšného tříminutového testu SuperPi deklaruje CPU jako stabilní. Posuďte sami.

Zdroj: Corsair